BelgBelgië, officieel het Koninkrijk België. Het land is 30.528 km² groot en heeft een bevolking van meer dan 11,5 miljoen inwoners  De belangrijkste stad is Brussel, hoofdstad van België.

Het land heeft drie officiële talen: ongeveer zestig procent van de bevolking spreekt Nederlands, vooral in Vlaanderen, veertig procent spreekt Frans, vooral in Wallonië en Brussel, en minder dan een procent spreekt Duits, in de oostkantons.

Belgische keuken

De keuken van het kleine land heeft veel internationaal populaire klassiekers voortgebracht: iedereen kent Belgische wafels, chocolaatjes of patat. De traditionele Belgische keuken lijkt deels op de Franse of Nederlandse keuken. Typische gerechten uit de Vlaamse keuken zijn Waterzooi - een heldere soep met een gekookt stukje vis of kipfilet of Stoofvlees - een stoofpotje met aardappelpuree of frietjes. Visgerechten met kabeljauw, tong of schelvis zijn hier ook populair. In Brussel en Wallonië (dit is het Franstalige deel van België) zijn invloeden uit de Franse keuken duidelijk voelbaar. De absolute klassieker hier zijn moulesfrietjes (mosselen en frietjes), maar ook  salade Liégeoise - een aardappelsalade met prinsessenbonen, knoflook en ham - zijn typische gerechten voor deze regio.
Belgische gerechten

Tijdens deze themamaand in onze winkel