Nieuwsbrief


Nieuw in de nieuwsbrief:

In 2020 gaan we weer proberen maandelijks een leuke nieuwsbrief te maken. We hebben in 2020 een paar nieuwe vaste rubrieken toegevoegd:

Vanaf maart zullen we ook iedere maand een thema benoemen die, in die maand extra aandacht krijgt in onze winkel. 
Oostermoer inkopen voor de straat bij onze winkel

We vieren in 2020 het Oostermoerfeest in Eext. Wij, van onze winkel Eext,  zouden het natuurlijk fantastisch vinden als de inkoop van de hapjes en de drankjes bij onze winkel in Eext gebeurt. We willen het u als straat of buurt daarom zo gemakkelijk mogelijk maken. Wij bieden u daarom de volgende service:

  • Bestellen kan digitaal via de site.
  • Bestellen kan telefonisch. (0592-261346)
  • Bestellen kan op rekening. (graag wekelijks even afreken)
  • Goederen kunnen op de werklocatie afgeleverd worden. (woensdag en vrijdag)

Natuurlijk kunt u ook gewoon kopen in de winkel. Houdt er rekening mee dat de winkel maar 2 keer per week bevoorraadt wordt. 


U zoekt een product en dat is niet voorradig in de winkel

U zoekt een product maar het is niet in de winkel aanwezig. Dat is vervelend. Bij een kleine winkel als onze winkel in Eext worden er keuzes gemaakt. Tenslotte zijn veel producten ook maar beperkt houdbaar. Maar als u toch graag een bepaald product wilt hebben is dat over het algemeen geen probleem. U kunt uw wens gewoon doorgeven aan de medewerkers van de winkel. Zij kijken dan of zij in de toekomst er voor kunnen zorgen dat dit product wel voorradig is in de winkel.


Nieuw in het assortiment


Aanmaakhoutjes

(gemaakt door de jongens van de Trans uit Grolloo)
4 zakken voor €10,--
1 zak voor €3,50
Je gaat toch niet in de kou zitten !!!!We bakken s'morgens een nieuw broodje!
Carree Raisin, zacht van binnen en knapperig van buiten😋 Lekker met echte boter besmeren en een plakje jonge kaas😋😋Boerensoep

De boerensoep  is een echte (Duitse) klassieker, die als een stoofpot (maaltijdsoep) of als soep (voorgerecht), op een koude winterdag, zeer goed smaakt.

Ingrediënten:
500 g vastkokende aardappelen

1 groene paprika

2 wortels (winterpeen)

2 uien

2 el olie

400 gehakt gemengd

1 el tomatenpuree

1 blik gepelde tomaat (400 g)

500 ml groentebouillon

Zout, peper, paprika

bosje bieslook 200 g

crème fraîche

________________________________________________________________________________________________

1.

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Schil en snijd de wortels in plakjes. Uien schillen en fijnhakken.

2.

Verhit de olie in een grote pan en bak het gehakt samen met de uien. (Als men balletje draait van het gehakt, dan niet bakken, maar later gelijktijdig toevoegen met de aardappels) Voeg de paprika's, wortelen en tomatenpuree toe.

3.

Blus af met blik gepelde tomaten en groentebouillon. Breng aan de kook. Voeg aardappelen toe en laat 20-30 minuten sudderen tot alles klaar is. Voeg zo nodig wat meer bouillon toe. Breng de boerensoep op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

4.

Was de bieslook, schud ze droog en snijd ze in kleine stukjes. Schik de boerensoep met een klodder crème fraîche en bieslook op borden

Optioneel:

Om de soep iets pittiger te maken kan men bij het bakken van de uien bijvoorbeeld knoflook en / of een rode peper toevoegen.


Laat voor een vegetarische versie van de boerensoep het gehakt weg en neem in plaats daarvan 150 g rode linzen plus 300 ml groentebouillon.


Boerensoep

Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

 


Veel extra service bij onze winkel