We bakken s'morgens een nieuw broodje!
Carree Raisin, zacht van binnen en knapperig van buiten😋 Lekker met echte boter besmeren en een plakje jonge kaas😋😋


Nieuw in het schap

Dit zijn weer een paar artikelen die, sinds januari nieuw zijn in het assortiment. We blijven vernieuwen


Ik zoek een product en dat is niet in de winkel aanwezig. 

U zoekt een product maar het is niet in de winkel aanwezig. Dat is vervelend. Bij een kleine winkel als onze winkel in Eext worden er keuzes gemaakt. Tenslotte zijn veel producten ook maar beperkt houdbaar. Maar als u toch graag een bepaald product wilt hebben is dat over het algemeen geen probleem. U kunt uw wens gewoon doorgeven aan de medewerkers van de winkel. Zij kijken dan of zij in de toekomst er voor kunnen zorgen dat dit product wel voorradig is in de winkel.


In een dorp wonen is niet gratis

Het is een (voor)recht om in een dorp te wonen en zeker in Eext. Voor de meeste mensen die hier wonen is het een bewuste keuze. Mooie huizen, veel ruimte, landelijke rust, gezonde lucht en een ontspannen typisch Drents dorps cultuur. (onthaasten)

Maar een aantal van ons willen wel profiteren van de rechten van het dorp maar leveren niet de plichten. In deze “ik maatschappij” is de verleiding soms ook groot. Inwoners van dorpen gedragen zich dan plotseling als consumenten, waarbij het eigen belang het belangrijkste lijkt te zijn.

Is er geen kinderopvang bij de voetbalvereniging, waar ik zaterdagmorgen mijn kinderen kan dumpen ? Moet ik helpen bij het organiseren van evenementen ? Een bestuursfunctie bij een vereniging ? ….Nee hoor daar heb ik het veel te druk voor !

Het leven in een dorp is voor velen zeer aangenaam, maar gaat niet vanzelf. Iedereen moet daar, op zijn of haar manier, een steentje aan bijdragen. Dat begint al bij de vraag koop ik via internet of bij een bedrijf in de omgeving. Natuurlijk koop je ook wel eens via internet. Viszaken gaan echt niet failliet via internet. Zoveel mensen kopen geen gebakken vis of haring met ui via internet. Maar sommige dingen en goederen koop je gewoon in de omgeving. Net als je boodschappen. Natuurlijk ga je wel eens naar de Jumbo, Lidl, Coöp of Plus. Maar je gaat ook af en toe naar ‘Onze winkel in Eext’.  Als je leefbaarheid belangrijk vindt en nog lang met plezier in Eext wilt wonen kan dat niet zonder bijdrage.

Gedraag van elkaar en zorg een beetje voor elkaar.


Nieuwe koeling voor onze winkel

Heb jij het al gezien? Dankzij PLUS De Weerd hebben wij nieuwere, mooiere, nettere en hopelijk zuinigere koelingen in Onze winkel. Heel blij mee! Heel veel dank aan familie de Weerd en aan Catering Teuben voor het transport.


Veel nieuwe en streekproducten in Onze winkel


Een Slimme Tip

Maak je BBQ rooster schoon met een halve ui! Het zuur van de ui neemt het vuil namelijk mee. Vet de afgekoelde grill daarna nog even in met olie op een stukje keukenpapier om zo het roesten te voorkomen. Een (fl)uitje van een cent! 


Investeren in Onze winkel kan alleen met jullie hulp.

Om te kunnen strepen in de kosten, moeten we investeren in onder andere nieuwe koelingen. Dit levert uiteindelijk financiële ruimte op. Maar om te kunnen investeren, is die financiële ruimte nu al nodig.

Cru gezegd: we hebben meer klanten nodig om dit te kunnen realiseren. Dus bent u al een tijdje niet in Onze winkel geweest? Kom eens langs. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd, mogelijk ook naar uw wensen.


De aardbeien van Meinardi

Aardbeien hebben geen introductie nodig. Door onze unieke teeltmethode kunnen we de zomerkoninkjes van april tot en met de kerstdagen aanbieden. We plukken ze in die periode dagelijks met de hand en vervolgens worden ze een voor een in de bakjes gelegd. We behandelen ze met liefde en dat is te zien, maar ook te proeven!

 


Verse bloemen


Iedere maandag en donderdag verse bloemen en planten. 
Wil je een boeket bestellen (een bepaalde kleur of bloem), dat kan.
Levering maandag=bestellen op vrijdag
Levering donderdag=bestellen op dinsdag.


 

Je kunt nu ook bij ons contactloos betalen.


OP ZATERDAG

Heerlijk warme saucijzen- of kroket-broodje,

99 cent per stuk. 

Vanaf 09.30 uur verkrijgbaar


Plastic doppen inleveren voor de hulphond

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

Waar kan ik doppen inleveren?

Bij onze winkel in Eext kunt u de doppen inleveren. Dit kan op dezelfde plaats als waar u de lege flessen inlevert.


Osse koppe drop

HET ENIGE ECHTE "OSSE KOPPE DROP"

200 gram € 2,25 (zout en zoet) 
Voor jezelf of om weg te geven


Gemeentegids

De gemeentegids 2018/2019 is vanaf vandaag af te halen bij een aantal 'centrale punten' in de dorpen. Kijk voor een overzicht van deze ophaalpunten op onze website: http://bit.ly/2JMkLMj


Vlaggen

Wat is het leuk als het hele dorp de vlag uithangt tijdens de vele evenementen in Eext !

We hebben de vlaggen op voorraad!
Groot 225 X 150 cm €65,--
Midden 150 X 100 cm €35,--
Mini 30 X 20 cm €5,--