Op Dinsdag 6 oktober,  zal de ledenvergadering (ALV) van onze winkel Eext worden gehouden. Aanvang 19.30 uur, in Onze winkel te Eext.


De maand juli hebben we het thema: Italië.
Speciaal voor het thema Italië hebben we nu heerlijk geurende Italiaanse zeepjes. Op basis van biologische geur extracten. Ook leuk om als cadeautje weg te geven 


Italiaanse kwaliteitswijn

Duca della Corgna, Corio:   wit of rood

Alleen deze themamaand 

Van € 7,50   


Nieuw in het assortiment


Lekker in het Pinksterweekend

Rosé van La Plume


Veel Vers, Vega en Vis (4 xV) dit weekend in Onze winkel


Tiramisu met Aardbeien

Deze lekkere tiramisu met aardbeien: is een heerlijke variant op de klassieke tiramisu. 

Ingrediënten:

 • ½ kilogram aardbeien
 • vers geperst sap van een halve citroen
 • 30 gram + 100 gram witte kristalsuiker
 • 4 eieren van de biologische teelt
 • 250 gram mascarpone
 • minstens 12 lange vingers
 • cacaopoeder of chocolade

Bereiding:

 1. Was de aardbeien en verwijder het groene steeltje. Plet, pureer of blend 250 gram van het fruit met de 30 gram suiker en het citroensap. Leg er de lange vingers in en laat trekken in de koelkast.
 2. Snijd de rest van de aardbeien in stukjes of schijfjes.
 3. Doe de eierdooiers met de 50 gram suiker in een kom en klop met een elektrische klopper "wit" tot alle suiker is opgelost. Roer er dan de mascarpone door.
 4. Klop in een andere kom de eiwitten uitermate stijf op volle snelheid en spatel het daarna door het eierdooier-mengsel.
 5. Neem glazen (coupes) en maak lagen. Bijvoorbeeld beginnend met een laagje mascarpone-room. Koekjes met aardbeiensaus. Aardbeienstukjes of aardbeienschijfjes die je voor het oog tegen de wand van het glas zet. Weer een laag mascarpone-room. Enzovoort
 6. Werk af door er wat aardbeiensaus over te gieten, laagje mascarpone-room erover en leg er een schijfje aardbei bovenop.
 7. Laat de tiramisu met aardbeien minstens 4 uur tot een nachtje rusten in de koelkast alvorens te serveren. Strooi er net voor het serveren cacaopoeder of fijn geraspte chocolade over.

 


Bij inleveren van uw oude boodschappenlijstje ontvangt u deze week een gratis nieuw boodschappennotitieblokje van Onze winkel Eext. 


Openingstijden Feestdagen

Donderdag 21 mei Hemelvaart          Gesloten

Pinksterzondag                                     Gesloten

Pinkstermaandag                                 Gesloten


Deze maand heeft als thema; België.

Daarom hebben we alleen deze maand: Luikse wafel ,vers afgebakken in de winkel.

Met slagroom en aardbeien maak je zelf een mooi gebakje/toetje 😋


Barbecuevlees van vleesatelier De Hondsrug (Johan Pul) 

Vanaf 8 mei kunt u barbecuepakketten gewoon samenstellen in Onze winkel Eext. Vleesatelier De Hondsrug brengt voor ieder weekend en feestdagen vers vlees.

Uiteraard luchtdicht verpakt per twee of per drie stuks.

U kunt uw pakket dus op maat samenstellen met vers vlees van uitstekende kwaliteit.


Ze zijn er weer: Aardbeien en asperges van Meinardi


Aanbieding : tapas voor de huis-tapasbar.


Biologische vloeibare handzeep in pompje.
4 verschillende "smaken".
100% natuurlijke ingrediënten, waarvan meer dan 72% verzorgende olijfolie.


Deze maand weer lekker veel vers (groenten en kruiden)


Nieuw: koffie van Cabone en thee van Bradley's


Onze winkel Eext as vrijdag op TV Drenthe

Vandaag heeft een team van RTV Drenthe opnames gemaakt en interviews opgenomen in Onze winkel Eext.Beste Klant,

Bij Onze winkel is de gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers een belangrijke prioriteit. Op 15 maart j.l. maakte de Nederlandse regering extra maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. Dit leidt uiteraard tot vragen en bezorgdheid.

Onze winkel is op de gebruikelijke openingstijden geopend. Tot nu toe zijn onze  schappen goed gevuld. Er is geen reden om te verwachten dat binnen korte tijd de aanvoer van producten zal stagneren. U kunt ons helpen door boodschappen te doen zoals u dat normaal ook doet.

Uiteraard nemen wij wel diverse hygiënische maatregelen in acht.

Boodschappen bestellen:

 • Online bestellen via onze website onzewinkeleext.nl
 • Boodschappenlijstje afgeven in de winkel (desnoods door een ander).
 • Boodschappen telefonisch doorgeven: 0592-26 13 46.

Natuurlijk kan je je boodschappen op één van de bovenstaande manieren bestellen en deze later op de dag komen ophalen. Ze staan op je te wachten!

Doe de bestelling voor de woensdag en vrijdag ruim vóór 11.00 uur. Normaal gesproken bezorgen we rond 13.00 uur. 

Bezorging:

Vrijwilligers van Onze winkel bezorgen op woensdag en vrijdag de boodschappen die vóór 11.00 uur besteld zijn, gratis bij je thuis. 

Normaal gesproken brengen we uw boodschappen tot in de keuken.

Vanaf nu zetten onze bezorgers bestellingen tot nader order bij uw voordeur neer.

Hygiëne maatregelen bij online bestellingen:

 • De boodschappen worden bezorgd tot aan de voordeur in plaats van tot in de keuken. Dat doen we ter bescherming van onze klanten en medewerkers. Zet eventueel naast de deur een tafeltje o.i.d. (i.v.m. bukken) waar de boodschappen op geplaatst kunnen worden. In geval van hulpbehoevende klanten kan hiervan worden afgeweken, dit zal per geval worden bekeken. Ook deze maatregel is bedoeld om persoonlijk contact te beperken.
 • Probeer bij bezorging/ophalen van je boodschappen zoveel mogelijk contactloos te betalen.

  Bij uw boodschappen zit de kassabon maar ook een factuur met bankrekeningnummer. Door het verschuldigde bedrag bedrag aan ons over te maken heeft u veilig en conform de RIVM richtlijnen betaald. 

Het bestuur


Kom kijken in onze wijnhoek!

Nieuwe huiswijn🍷

6 halen 5 betalen.


Huiswijnen van Onze winkel Eext

Wijnen van La plume. Exclusief voor Onze winkel Eext.De wijnen van la plume zijn elegant en subtiel. Evenals het etiket, geen toeters of bellen, enkel een afbeelding die direct verwijst naar de naam van de wijn. Klassiek maar toch ook modern.Elke zaterdag warme broodjes vanaf 09.30 uur


Recepten van Eexters gezocht

Komend najaar willen we een (digitaal) boekje met Eexter recepten maken en uitgeven. Hiervoor zijn we op zoek naar recepten van mensen die wonen en leven in Eext of in de directe omgeving van Eext. (Eexterzandvoort, Eexterveen, Anderen etc. )

Dit mogen typische Drentse, lokale recepten zijn, maar ook recepten die u al jaren maakt tijdens bijzondere momenten. Dus stamppot boerenkool, zoals in onze omgeving gebruikelijk is, is goed, Maar interessante aanvullingen op dit recept is ook goed. En als u met de paasdagen altijd een speciaal Italiaans krentenbrood maakt is dat ook goed. Of met de kerst, maakt u altijd Surinaamse kip, omdat u kleinkinderen dat zo lekker vinden,  is dat ook goed. We zijn dus eigenlijk op zoek naar mooie (lokale) recepten met een “verhaal”. Het is natuurlijk helemaal geweldig als u naast het recept, het verhaal ook een foto van het recept heeft. Maar eigenlijk zijn we al blij met de recepten. Deze kunt u zenden aan info@onzewinkeleext.nl of gewoon inleveren bij onze winkel.


We hebben alle maten Eexterossen-vlaggen weer op voorraad!

Groot (vlaggenmast)                €65,--
Midden(vlag aan huis)          €35,--
Klein (boot,caravan,fiets)   €5,--

 


Wijzigen e-mailadres doorgeven

Zowel in januari als in februari hebben wij weer een nieuwsbrief verzonden van Onze winkel.

Wij merken dat we steeds vaker een bericht terug krijgen dat het e-mailadres niet meer herkent wordt. Nu we bijna allemaal internet digitaal en via de kabel (glasvezel) (gaan) krijgen zullen er meer e-mailadressen worden gewijzigd. Het is natuurlijk verstandig om ons daar van in kennis te stellen. Wilt u een wijziging van e-mailadres voorstellen. Klik hier

  Nieuwsbrief ontvangen

  Als u onze nieuwsbrieven niet heeft ontvangen kan het zijn dat u e-mailadres niet bij ons bekend is of dat wij een oud e-mailadres van hebben. Als u toch graag onze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt klik hier


  Aanmaakhoutjes (gemaakt door de jongens van de Trans uit Grolloo)
  4 zakken voor €10,--
  1 zak voor €3,50
  lekker makkelijk !!!


  Ik zoek een product en dat is niet in de winkel aanwezig. 

  U zoekt een product maar het is niet in de winkel aanwezig. Dat is vervelend. Bij een kleine winkel als onze winkel in Eext worden er keuzes gemaakt. Tenslotte zijn veel producten ook maar beperkt houdbaar. Maar als u toch graag een bepaald product wilt hebben is dat over het algemeen geen probleem. U kunt uw wens gewoon doorgeven aan de medewerkers van de winkel. Zij kijken dan of zij in de toekomst er voor kunnen zorgen dat dit product wel voorradig is in de winkel.


  In een dorp wonen is niet gratis

  Het is een (voor)recht om in een dorp te wonen en zeker in Eext. Voor de meeste mensen die hier wonen is het een bewuste keuze. Mooie huizen, veel ruimte, landelijke rust, gezonde lucht en een ontspannen typisch Drents dorps cultuur. (onthaasten)

  Maar een aantal van ons willen wel profiteren van de rechten van het dorp maar leveren niet de plichten. In deze “ik maatschappij” is de verleiding soms ook groot. Inwoners van dorpen gedragen zich dan plotseling als consumenten, waarbij het eigen belang het belangrijkste lijkt te zijn.

  Is er geen kinderopvang bij de voetbalvereniging, waar ik zaterdagmorgen mijn kinderen kan dumpen ? Moet ik helpen bij het organiseren van evenementen ? Een bestuursfunctie bij een vereniging ? ….Nee hoor daar heb ik het veel te druk voor !

  Het leven in een dorp is voor velen zeer aangenaam, maar gaat niet vanzelf. Iedereen moet daar, op zijn of haar manier, een steentje aan bijdragen. Dat begint al bij de vraag koop ik via internet of bij een bedrijf in de omgeving. Natuurlijk koop je ook wel eens via internet. Viszaken gaan echt niet failliet via internet. Zoveel mensen kopen geen gebakken vis of haring met ui via internet. Maar sommige dingen en goederen koop je gewoon in de omgeving. Net als je boodschappen. Natuurlijk ga je wel eens naar de Jumbo, Lidl, Coöp of Plus. Maar je gaat ook af en toe naar ‘Onze winkel in Eext’.  Als je leefbaarheid belangrijk vindt en nog lang met plezier in Eext wilt wonen kan dat niet zonder bijdrage.

  Gedraag van elkaar en zorg een beetje voor elkaar.


  Veel nieuwe en streekproducten in Onze winkel


  Een Slimme Tip

  Maak je BBQ rooster schoon met een halve ui! Het zuur van de ui neemt het vuil namelijk mee. Vet de afgekoelde grill daarna nog even in met olie op een stukje keukenpapier om zo het roesten te voorkomen. Een (fl)uitje van een cent! 


  Verse bloemen


  Iedere maandag en donderdag verse bloemen en planten. 
  Wil je een boeket bestellen (een bepaalde kleur of bloem), dat kan.
  Levering maandag=bestellen op vrijdag
  Levering donderdag=bestellen op dinsdag.


  Plastic doppen inleveren voor de hulphond

  Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

  Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

  Waar kan ik doppen inleveren?

  Bij onze winkel in Eext kunt u de doppen inleveren. Dit kan op dezelfde plaats als waar u de lege flessen inlevert.


  Osse koppe drop

  HET ENIGE ECHTE "OSSE KOPPE DROP"

  200 gram € 2,25 (zout en zoet) 
  Voor jezelf of om weg te geven