Een Slimme Tip

Maak je BBQ rooster schoon met een halve ui! Het zuur van de ui neemt het vuil namelijk mee. Vet de afgekoelde grill daarna nog even in met olie op een stukje keukenpapier om zo het roesten te voorkomen. Een (fl)uitje van een cent! 


Investeren in Onze winkel kan alleen met jullie hulp.

Om te kunnen strepen in de kosten, moeten we investeren in onder andere nieuwe koelingen. Dit levert uiteindelijk financiële ruimte op. Maar om te kunnen investeren, is die financiële ruimte nu al nodig.

Cru gezegd: we hebben meer klanten nodig om dit te kunnen realiseren. Dus bent u al een tijdje niet in Onze winkel geweest? Kom eens langs. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd, mogelijk ook naar uw wensen.


Jaarvergadering
De algemene jaarvergadering voor de leden is gepland op 9 juli, 19.30 uur in Onze winkel. Onze leden worden dan bijgepraat over de jaarcijfers en de bedrijfsvoering van Onze winkel. Bent u nog geen lid van onze coöperatie? Dat kan alsnog.

Vrijwilligers
Lijkt het je leuk om iets te doen voor Onze winkel? We zoeken vrijwilligers en bestuurders. Met name hulp voor de kassa is zeer welkom. Vrijwilligers kunnen zich melden in de winkel.

Fiets
Onze bedrijfsfiets is stuk en niet meer te repareren. Deze fiets wordt gebruikt voor medewerkers van Werkplein Drentse Aa die vanaf het OV-plein uit Gieten moeten komen.

Heeft u toevallig een fiets staan die niet gebruikt wordt? Laat het ons weten.

Wilt u ons helpen of heeft u vragen over bovenstaand bericht? Wij horen het graag.

Onze winkel: Monique Wichers, onzewinkeleext@gmail.com

of (0592) 26 13 46.
Bestuur: Cora Kuiper, cora.kuiper@ziggo.nl of 06 539 44 239.

9 juli 2019


De aardbeien van Meinardi

Aardbeien hebben geen introductie nodig. Door onze unieke teeltmethode kunnen we de zomerkoninkjes van april tot en met de kerstdagen aanbieden. We plukken ze in die periode dagelijks met de hand en vervolgens worden ze een voor een in de bakjes gelegd. We behandelen ze met liefde en dat is te zien, maar ook te proeven!

 


Winterse omstandigheden tijdens Eexter bloemenmarkt

Onder nog winterse omstandigheden hebben we afgelopen zaterdag de 2e bloemenmarkt van Eext georganiseerd. Onze vaste bloemenman; Evert had weer voor een mooi assortiment aan verschillende bloemen gezorgd. Paul Bouman had naast zijn stekkenkar ook gezorgd voor een prachtig arsenaal aan verschillend pootgoed etc. Marleen en Bertine hadden hun kraam prachtig ingericht met verschillende tuin, paas en voorjaarsartikelen en natuurlijk niet te vergeten het overheerlijke Eextersmokje. Ten slotte maakte Arjen de markt compleet met een breed assortiment aan Honingproducten. Al met al een klein maar knus bloemenmarktje.

Mede namens het bestuur danken wij de standhouders, klanten en vrijwilligers.


Goede vrijdag:           Vrijdag, 19 April 2019            geopend van 08.30 t/m 18.00

1e Paasdag:               Zondag, 21 April 2019          gesloten

Paasmaandag:          Maandag, 22 April 2019       gesloten

Koningsdag:               Zaterdag, 27 April 2019        geopend van 08.30 t/m 16.00 

Bevrijdingsdag:          Zondag, 5 Mei 2019              gesloten

Hemelvaart:                Donderdag, 30 Mei 2019      gesloten

1e Pinksterdag:          Zondag, 9 Juni 2019             gesloten            

Pinkstermaandag:     Maandag, 10 Juni 2019        gesloten


Het seizoen is weer begonnen. De asperges van Meinardi zijn weer binnen.

Meinardi is bekend geworden door de teelt van asperges. Een betaalbare delicatesse die het voorjaar vertegenwoordigt. Maar ook een eerlijk product dat met de hand geoogst wordt. Vroeg in de ochtend worden onze asperges gestoken, dagvers gesorteerd en (eventueel geschild) verkocht. Zo krijgen onze klanten de beste kwaliteit. En dat proef je!
Het aspergeseizoen begint bij Meinardi eind maart. De laatste oogstdag is op 24 juni, deze dag wordt ook wel Sint Jan genoemd. 


Verse bloemen


Iedere maandag en donderdag verse bloemen en planten. 
Wil je een boeket bestellen (een bepaalde kleur of bloem), dat kan.
Levering maandag=bestellen op vrijdag
Levering donderdag=bestellen op dinsdag.


BLOEMENMARKT EEXT ZATERDAG 13 april

Op zaterdag 13 april as (Palmzaterdag) organiseert “onze winkel” van 10.00 uur t/m 16.00 uur een kleine maar knusse Bloemenmarkt.

Het moment is gekomen om weer te denken aan kleurrijke bloemen en planten. De bloemenmarkt van Eext is één van de eerste bloemenmarkten van het seizoen. Dus nog volop keuze.

Naast een brede keuze aan bloemen bollen etc. hebben we een beperkt aantal kraampje met accessoires voor het voorjaar en Pasen. Uiteraard hebben we vanuit “onze winkel” een eigen kraam met koffie etc. en iets lekkers.


Bij aankoop van een 6-pack CORONA gratis een (ijs)emmertje.  

Je kunt nu ook bij ons contactloos betalen.


Over een aantal weken is het Pasen. (21/22 april) Meneer Paas Haas is al langs geweest om allerlei lekkers te brengen. Ook lekker als het nog (lang) geen Pasen is 


OP ZATERDAG

Heerlijk warme saucijzen- of kroket-broodje,

99 cent per stuk. 

Vanaf 09.30 uur verkrijgbaar


Leuk om  te geven

Ga je bij iemand langs en je wilt iets leuks meenemen.......bij ons ruime keuze aan cadeautjes voor een schappelijke prijs. Door DagKadoos.


Lage BTW tarief van 6% naar 9%

De overheid heeft besloten per 1 januari 2019 het lage btw-tarief te verhogen van 6% naar 9%. Dit lage tarief is ook van toepassing op etenswaren.
Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid.


Plastic doppen inleveren voor de hulphond

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

Waar kan ik doppen inleveren?

Bij onze winkel in Eext kunt u de doppen inleveren. Dit kan op dezelfde plaats als waar u de lege flessen inlevert.


Agenda activiteiten Onze winkel Eext 2019

24 augustus               Braderie

02 november             Bier en wijnproeverij

21 december             Kerstmarkt


Osse koppe drop

HET ENIGE ECHTE "OSSE KOPPE DROP"

200 gram € 2,25 (zout en zoet) 
Voor jezelf of om weg te geven


Gemeentegids

De gemeentegids 2018/2019 is vanaf vandaag af te halen bij een aantal 'centrale punten' in de dorpen. Kijk voor een overzicht van deze ophaalpunten op onze website: http://bit.ly/2JMkLMj


Vlaggen

Wat is het leuk als het hele dorp de vlag uithangt tijdens de vele evenementen in Eext !

We hebben de vlaggen op voorraad!
Groot 225 X 150 cm €65,--
Midden 150 X 100 cm €35,--
Mini 30 X 20 cm €5,--