Maand gerechten

Bij onze winkel Eext is er iedere maand een thema. De redactie van de site bedenkt bij ieder thema een aantal typisch, bij dat thema behorende gerechten. 

Deze maand is het thema: 

Belg


Tot de Belgische keuken behoren gerechten uit het kleine land. Terwijl een thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed. In de Belgische keuken wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van seizoensgebonden ingrediënten, zodat er in dit land toch aanzienlijk regionale verschillen in de nationale keuken bestaat. Aan de kust natuurlijk veel keuze uit vis en gerechten met mosselen. In de Ardennen veel gerechten met wild. Met veel zorg hebben we weer een aantal typische Belgische recepten voor u uitgeschreven en geplaatst op deze site. Veel smakelijk plezier ermee. 


In de recepten geven we geen aanbeveling van de producten en merken die je moet kopen. Maar het spreekt voor zich dat als u biologisch wilt koken dat u dan ook producten koopt met een biologisch keurmerk.