Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Themamaand mei 2020: Belg


gehaktballen met krieken

Het klinkt misschien als een aparte combinatie, maar de zoete krieken passen goed bij de hartige gehaktballen. Het is een typisch Belgisch gerecht en je ziet het vaak terug wanneer je in België een “Breughel buffet” kiest.
De gehaktballen met warme krieken zijn simpel te maken. Vaak wordt het gegeten met dikke sneden bruin brood. Een ideaal hapje voor op een borrelavondje of zelfs voor op oudejaarsavond. Heerlijk!


Ingrediënten:

  • 500 g gemengd gehakt
  • broodkruimels
  • 3 eetlepels melk
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 1 ei
  • boter
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 grote pot kersen op sap
  • sausbinder

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Klop het ei los en voeg het samen met de broodkruimels, de sjalotsnippers en de gehakte peterselie bij     

    het vlees. Kneed alles goed door elkaar en breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper.
4. Vorm met natte handen ballen van het vlees en leg in een beboterde ovenschaal. Bak ze goudbruin en gaar in       30 à 40 minuten. (U kunt de ballen ook braden in de pan)
5. Giet de kersen in een pan en breng aan de kook. Bind het sap met sausbinder.

Serveer met aardappelpuree.


Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of een aanvullend recept plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.