Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Themamaand mei 2020: Belg


Vlaamse frieten


Ingrediënten:

  • 800 gram (Los kokende) aardappelen (bijvoorbeeld bintje)
  • zout
  • olie om te frituren

Bereiding:

1. Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.

TIP Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.

Verhit het frietvet tot 140 °C.

2. Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.

3. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.

Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 


Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of een aanvullend recept plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.