Themamaand mei 2020: Belg


Mosselen met friet

Het traditionele mosselseizoen loopt van juli tot februari. De themamaand België is in mei 2020 en valt dus buiten deze periode. Toch wilden wij u dit typische Belgische recept niet onthouden.  In dit is een klassiek recept voor een pan mosselen met witte wijn. 


Ingrediënten:

  • 2 kg Mosselen
  • 4 uien
  • 1 stengel selderie 
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • peper van de molen
  • 4 deciliter witte wij

Bereiding:

mosselen in wijn op klassieke wijze

1. Spoel de mosselen onder koud water. Mosselen met een kapotte schelp gooi je best weg.

2. Snij de uien in halve ringen en de stengel in grove stukken. Versnipper of pers de knoflook. 

3. Verwarm een grote pan en stoof de groenten kort aan in een klontje boter. 

4. Doe de gespoelde mosselen in de pan, voeg de laurier en 2 takjes tijm toe en kruid met voldoende peper.

5. Kook de mosselen op een hoog vuur. Schud de mosselen regelmatig even op. Voeg na enkele minuten de witte wijn toe en laat de mosselen kort verder garen, terwijl de alcohol kan verdampen. 

Zodra de schelpen open gaan zijn ze bijna gaar. (Mosselen hebben een korte gaartijd, weliswaar afhankelijk van de hoeveelheid in de pan. Vermijd dat ze veranderen in smakeloze stukjes rubber. De perfect gekookte mossel moet ‘smelten’ in de mond.)


Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of een aanvullend recept plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.