Themamaand mei 2020: Belg


Zelf mayonaise maken


Ingrediënten:

  • 4 eidooier (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel lauw water
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • 4 dcl zonnebloemolie of arachideolie
  • snufje zout
  • peper
  • Staafmixer of kom met garde

Bereiding:

Doe de eidooiers in een hoge maatbeker en klop ze kort los. Voeg de mosterd, azijn en water toe. Mix dit kort door elkaar met de staafmixer. Je kunt dit ook doen in een kom met garde maar dan duurt het wellicht langer. Druppel er beetje bij beetje de olie bij tot deze helemaal opgenomen. Probeer dit niet te snel te doen.

Proef, kruid met peper en zout, en roer.

Is de mayonaise te dik, dan kan je nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water toevoegen.

Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje en serveer bijvoorbeeld bij verse frieten.


Voor speciale kruidenmayonaise voegt u eenvoudig de genoemde ingrediënten toe aan het basismengsel en mix.


Ei- Remoulade:

1 gehakt hardgekookt ei,

1 eetlepel gehakte bieslook en dille

Asia-Mayo:

1 theelepel geraspte limoenschil,

2 el limoensap in plaats van azijn,

1⁄2 teentje knoflook,


Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of een aanvullend recept plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.