Themamaand mei 2020: België

Brusselse Wafels
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 375 g melk
- 20 g verse gist
- 375 g lauw waters
- 450 g zelfrijzende bloem
- 150 g gesmolten boter
- zout
- 2 dl slagroom
- vanillesuiker
- poedersuiker

Bereiding:
1. Neem twee ruime mengschalen en scheid de eieren: de dooiers gaan in de kom voor het beslag, de eiwitten kloppen we later op. Klop de dooiers even los met een garde.
2. Voeg er de juiste hoeveelheid melk en verse gist aan toe. Klop met de garde tot de gist opgelost is.
8. Strooi tenslotte een snuifje zout in het beslag en spatel een laatste keer voorzichtig.
Zet het wafelbeslag op een warm tochtvrij plekje en laat het 20 minuten rusten.
9. Schenk intussen de room in een mengkom en schep er wat vanillesuiker bij. (Gebruik een hoeveelheid suiker
naar persoonlijke smaak. Ieder heeft zo z’n eigen voorkeur.) Klop het mengsel tot een smeuïge slagroom.
12. Schep een portie beslag in het wafelijzer, sluit het meteen en bak een luchtige goudbruine Brusselse wafel.
13. Serveer de wafels versgebakken.
Hou de spuitzak met slagroom in de aanslag. Poeder over elke wafel met poedersuiker en beslis zelf maar hoeveel toefjes slagroom erop mogen. Maar de wafel smaakt net zo goed met vers fruit of ijs erbij. Laat uw fantasie gerust de vrije loop.
Reactie plaatsen
Reacties