Nieuwsbrief

Vanuit het bestuur

Allereerst voor iedereen natuurlijk een heel voorspoedig en gezond 2024. Heel tevreden kijken wij terug op de laatste maanden van 2023. Het was misschien een beetje veel van alles, maar wij hebben er enorm van genoten.  

Het begon op 11 november al, met een fantastische aanloop van lampionlopertjes. Toen was er de start van Onze kerstwinkel die het ongelofelijke bedrag van € 1.183,05 heeft opgebracht. Dat ook nog eens werd verdubbeld door een ondernemer met een groot hart. Door onze tijdelijke kerstwinkel, liepen Kerst en Sinterklaas een beetje door elkaar. Onze winkel was in Sinterklaasstijl, maar Onze kerstwinkel draaide ook al volop. Met het pietenparcours hebben we een aantal Pieten in spe opgeleid. Ze gingen allen met een pietendiploma naar huis. Het beet elkaar gelukkig niet, want toen Sinterklaas terug naar Spanje was, werd het een en al Kerstsfeer. Met de kerstmarkt als hoogtepunt. Het was misschien een beetje druilerig weer, maar de pret was er niet minder om.
December is ook de maand van de bon in de ton actie. Met de volgende winnaars : Ria Kamping, Fennie Oldenhuizing, Anne Smelt en Elly van der Scheer. En natuurlijk gebeurde er nog veel meer. Een lang verhaal kort: Onze winkel was aan het eind van het jaar een belangrijk sociaal middelpunt in ons dorp. 

We overwegen om van het tijdelijke kerstwinkeltje (dat al grotendeels is opgeruimd) een vast inbrengwinkeltje te maken. Of we stellen het beschikbaar voor degene die iets te verkopen heeft. Eigen gemaakte kunst bijvoorbeeld. Of misschien een combi van beide? Wat zouden jullie willen? Neem vooral contact op als jullie belangstelling of ideeën hebben.

Christien en Kiki hebben aangegeven gedurende de winter de werkzaamheden van Monique over te willen nemen. Dit gaf ons de tijd en de ruimte om in alle rust op zoek te gaan naar de beste oplossing. Beide dames zijn, net als de andere medewerkers/vrijwilligers er met veel enthousiasme in gegaan. We kunnen gerust stellen dat zij er een waar feest van hebben gemaakt. Maar, een oplossing voor de langere termijn is er nog niet. Er is met een paar geïnteresseerde (en enthousiaste) kandidaten gesproken. Dit heeft niet tot iets concreets geleid. We begrijpen dat een dergelijke functie voor enkel 20 uur niet ideaal is. Helaas kunnen wij niet meer bieden. We denken nu aan een andere constructie, want een oplossing moet er komen. Volgende maand kunnen we daar misschien meer over vertellen.

Hoe dan ook, wij hopen dat we weer een mooie wintermaand en een goed jaar tegemoet gaan en wensen jullie daarbij alle goeds.

Samen houden wij Eext leefbaar.

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext