Nieuwsbrief

Vanuit het bestuur

Het einde van het jaar nadert. De dagen worden korter en de nachten langer. Met kaarslicht proberen we de decemberduisternis stemmend te vervangen voor gezelligheid. De tijd met zijn speciale kleuren, tradities,  en geurige kerstgebak die de nadering van Kerstmis inluidt? De beste remedie tegen duisternis en kou aan het einde van het jaar: Een bezoek aan de kerstmarkt met glühwein of chocolademelk, een lekkere geroosterde braadworst en het warme licht van de kaarsen en kerstverlichting. Dus laten we naar de kerstmarkt gaan - maar vergeet de warme sokken niet!.

Met deze tekst start de speciale kerstmarktsite van Onze Winkel. (https://kerstmarkteext.jouwweb.nl/) Zo aan het eind van 2022 wel een passende tekst. We zijn dit jaar gestart in een lockdown, Maar dan is er plotseling de Russische inval in Oekraïne. Het zijn hartverscheurende beelden die we zien op TV. Een oorlog en zo dichtbij, die hadden we niet zien aankomen en stelt heel veel zaken weer in een ander perspectief.

Gelukkig konden we Oostermoer eindelijk vieren. Maar na Oostermoer werd duidelijk wat de oorlog in Europa doet met de economie. Onze energieprijzen stegen en daardoor ook de andere prijzen voor levensonderhoud en boodschappen. Wij hebben dat na de zomer ook in Onze Winkel kunnen merken. We moeten blijven relativeren. Deze oorlog, maar ook de corona crisis heeft ons geleerd dat we zaken anders moeten doen. Dat is niet zo maar van de ene op de andere dag geregeld. We moeten het dichterbij zoeken. We moeten onze boeren weer producten laten verbouwen die we lokaal gebruiken. We moeten het fenomeen coöperaties weer nieuw leven inblazen. Laten we het er met z'n allen over hebben. Kom naar de kerstmarkt op 17 december - maar vergeet de warme sokken (goede gedachten over de toekomst) niet

 

Ik wens u weer veel leesplezier met deze nieuwsbrief en overige berichten op onze site.

Samen houden wij Eext leefbaar.

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext