Siepelhachee



Ingrediënten:

  • 10 sjalotjes
  • 600 gr magere runderlappen
  • 1 flesje donkerbier
  • 4 kruidnagels
  • 2 plakken kruidkoek
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 gr boter
  • 1 bouillontablet
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en marineer het minstens een halve dag in het bier met de laurierblaadjes en de kruidnagels.
  2. Snijd de kruidkoek in stukjes.
  3. Verhit de boter in de pan, neem het vlees uit de marinade en bak het rondom bruin. Schenk de marinade erbij, voeg de kruidkoek en het bouillontablet toe en breng alles aan de kook.
    Op laag vuur ca. 20 minuten laten stoven.
  4. Pel intussen de sjalotten.
    Doe de hele sjalotten erin en stoof het gerecht in nog ca. 25 minuten gaar.

Serveer: met aardappelpuree en rodekool