10 jarig jubileum


En dat gaan we vieren tijdens de Bloemenmarkt van Eext op 13 mei as. We organiseren de bloemenmarkt op zaterdag voor Moederdag. Naast marktkooplui die hun waar aanbieden, zullen er ook diverse demonstraties zijn en attracties voor jong en oud. We hebben o.a. een oud Hollandse poffertjeskraam en een draaimolen staan. De muzikale omlijsten is in handen van de bekende orgelman Joris ten Have. En natuurlijk heel veel bloemen en plantjes.

Op 31 mei bestaat Onze winkel 10 jaar. Omdat we op 13 mei een bloemenmarkt organiseren, lijkt het ons een goed idee om deze events te combineren tot één. De bloemenmarkt krijgt een feestelijk tintje. We gaan de markt iets uitbreiden, met leuke kramen en lekker eten. Op het pleintje voor de winkel richten we een terras in. Wie jarig is trakteert en dat we zullen we doen. Lekker koffie of thee met poffertjes.
Voor de kinderen is er gratis ranja. Rond het plein zullen we zorgen voor verkoop van "lekker". En natuurlijk is er muziek. Voor de kinderen is er een gratis draaimolen. 

WAT IS ER TE ZIEN EN TE BELEVEN?

In eerste instantie is er natuurlijk de verkoop van bloemen en plantjes voor de in de tuin. 13 mei is rond het einde van de ijsheiligen. Tijd om de plantjes weer in de volle grond van uw tuin te poten.

Daarnaast leveranciers en verkoop van (ambachtelijke) streekproducten en producten uit de streek. Er zullen ook demonstraties zijn van o.a. houtdraaier en een schilder van aardewerk

De Bloemenmarkt is ook voor haar vaste bezoekers een verrassend, gezellig en een knus uitje, feestelijk opgeluisterd met de klanken van een draaiorgeltje van Joris ten Have.

Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten. Er is een gratis draaimolen en er worden gratis poffertjes uitgedeeld. 

Draaimolen De Carrousel

Stoer op de motor, veilig achter het stuur van die mooie wagen of trots op de rug van dat mooie dier. Het kan allemaal in onze draaimolen De Carrousel!. De jeugdige bezoeker heeft keuze uit 16  figuren om een ritje op of in te maken. Deze draaimolen is geschikt voor 16 kinderen tussen de 1 en 10 jaar oud. Vindt u uw kind nog te jong om alleen mee te draaien of vindt uw kind het wel erg spannend? Geen probleem, u mag uw kind altijd begeleiden! De draaimolen start gelijk om 10 uur tijdens de bloemenmarkt en zal tot het einde aanwezig zijn. Kinderen mogen gratis gebruik maken van deze fantastische draaimolen. Het is tenslotte feest. Onze winkel bestaat 10 jaar.


Poffertjeskraam

Wist u dat er al poffertjes waren in 1720? Geen wonder dat deze kleine lekkernijen al zo lang bestaan, wie lust er nou niet zo’n overheerlijk schaaltje warme, versgebakken poffertjes met een klontje echte boter en poedersuiker?

Poffertjes zijn in eerste instantie ontwikkeld door Franse kloosterbroeders tijdens de Franse Revolutie. Napoleon legde beslag op bijna al het meel om zijn leger te voeden, waardoor er een tekort ontstond om hosties voor de kerk te maken. Door te experimenteren met een mengsel van gewoon meel met boekweitmeel, is het poffertje ontstaan. Via marskramers en kermissen kwam het poffertje ook naar Nederland.
De poffertjes heetten in eerste instantie broedertjes. Toen er een koperen plaat werd gebruikt op het beslag te ‘poffen’ werd de naam veranderd in poffertjes. En wie heeft niet als kind met veel plezier zich tegoed gedaan aan een portie poffertjes op het bekende kartonnetje?

Draaiorgel bespeelt door orgelman Joris ten Have

De bekende draaiorgelspeler; Joris ten Have, bekend van radio en televisie en een graag geziene gast in o.a. Zuidlaren, Delfzijl, Haren, Emmen en in de binnenstad van Groningen zal het jubileumfeest van Onze winkel op 13 mei opvrolijken met de klanken van zijn draaiorgel "de kleine blauwe". 

Joris ten Have is geboren op 4 juni 1994 te Zelhem (Provincie Gelderland) en is vanaf zijn 3e jaar ”verslingerd” geraakt aan draaiorgels. Als klein jochie voorop de fiets bij zijn opa kwam ik in aanraking met het draaiorgel Crescendo in Doetinchem. Toen wist hij al dat hij later orgelman wilde worden! Nadat hij met zijn ouders verhuisden naar Zuidlaren liep hij in zijn jeugdjaren mee met draaiorgel de Dulciaan en de Piccolo van Guus Diekstra in Groningen. Toen hij wat ouder werd ging hij mee met de enige echte Amsterdamse orgelman Ruud Brienen in de Jordaan te Amsterdam en later ging hij met draaiorgelvriend Erik Mertens met zijn draaiorgel in Zwolle draaien. Joris speel met zijn draaiorgels in diverse steden, zo is hij geregeld te horen en te zien in Zuidlaren, Delfzijl, Haren, Emmen en in de stad Groningen en in vele plaatsen in de buurt voor diverse feesten en partijen.


Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie over de bloemenmarkt