Poffert
Poffert is een typisch streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt.
Ingrediënten:
- 150 gr rozijnen
- 150 gr krenten
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 6 eetl. paneermeel
- 2 theel. zout
- 2 eieren
- 3 dL melk
- 4 eetl boter
- 4 eetl suiker
- 3 eetl citroenrasp
Bereidingswijze:
-
De rozijnen en krenten wassen.
-
Zelfrijzend bakmeel in een kom doen.
-
Een kuiltje in het midden maken en hier de eieren in doen.
-
Melk toevoegen en het mengsel kneden.
-
Boter, krenten, rozijnen, suiker en citroenrasp toevoegen en het geheel goed mengen.
-
De pofferttrommel 1.) invetten en bestrooien met paneermeel.
-
Het beslag in de pofferttrommel doen en deze met de deksel afsluiten.
-
De trommel in een grote pan warm water zetten. De pan op het vuur aan de kook brengen (eventueel water toevoegen) en de poffert in 1,5 uur gaar laten koken.
-
Keer de poffert om en snij hem in plakken.
-
Serveer deze met gesmolten boter en bruine suiker.