Poffert



Poffert is een typisch streekgerecht, het is een soort broodcake die je au bain marie bakt. 

Ingrediënten:

  • 150 gr rozijnen
  • 150 gr krenten
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 6 eetl. paneermeel
  • 2 theel. zout
  • 2 eieren
  • 3 dL melk
  • 4 eetl boter
  • 4 eetl suiker
  • 3 eetl citroenrasp

Bereidingswijze:

  1. De rozijnen en krenten wassen.

  2. Zelfrijzend bakmeel in een kom doen.

  3. Een kuiltje in het midden maken en hier de eieren in doen.

  4. Melk toevoegen en het mengsel kneden.

  5. Boter, krenten, rozijnen, suiker en citroenrasp toevoegen en het geheel goed mengen.

  6. De pofferttrommel 1.) invetten en bestrooien met paneermeel.

  7. Het beslag in de pofferttrommel doen en deze met de deksel afsluiten.

  8. De trommel in een grote pan warm water zetten. De pan op het vuur aan de kook brengen (eventueel water toevoegen) en de poffert in 1,5 uur gaar laten koken.

  9. Keer de poffert om en snij hem in plakken.

  10. Serveer deze met gesmolten boter en bruine suiker.

1.) Voor dit gerecht bent u een zogenaamde pofferttrommel nodig.