Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Zwiebelsuppe



Ingrediënten:

  • 1 kg uien
  • 6 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 el boter
  • 1 laurierblad
  • zout
  • peper
  • suiker
  • nootmuskaat
  • 200 ml witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 60 g bergkaas (in één stuk)
  • 4 sneetjes knapperig brood
  • 0,5 bosje bieslook

Bereidingswijze:

  1. Schil de uien en snijd ze in zeer fijne ringen. Pluk de tijmtakken. Schil het teentje knoflook en snijd het in fijne plakjes. Verhit de boter in een grote pan en fruit de uien samen met knoflook en tijm gedurende 10 minuten op middelhoog vuur met gesloten deksel. Roer af en toe om te voorkomen dat ze aanbranden. Breng op smaak met een beetje zout, peper, suiker en nootmuskaat.

  2. Verhoog vervolgens de temperatuur en fruit kort zonder deksel, zodat de uien wat donkerder worden. Blus af met witte wijn, laat even sudderen en giet dan de groentebouillon erbij. Ca. Laat 20 minuten sudderen.

  3. Rasp kaas en toastbrood. Haal het laurierblad uit de soep en breng op smaak met peper en zout.

  4. Giet de soep in 4 ovenvaste kommen, dek af met de sneetje brood en strooi er kaas over. Bak 5-10 minuten in een hete oven (220 ° C) zodat de kaas smelt. Was de bieslook, snijd ze in rolletjes en strooi ze over de soep.

De soep kan een dag van tevoren heel goed worden bereid, dan trekken de kruiden er echt doorheen. 

Bron: rewe.de