Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Zwiebelkuchen mit Mürbeteig



Ingrediënten:

  • 50 g walnotenpitten
  • 175 g boter
  • 250 g bloem
  • 3 eieren zout
  • 1,5 kg groente-uien
  • 200 ml witte wijn
  • 120 g spek (gerookt)
  • 1 bosje peterselie (glad)
  • 200 g Gouda (geraspt)
  • peper
  • 200 g rode biet (voorgekookt, verpakt)
  • 150 g zure room

Bereidingswijze:

  1. Hak de walnoten fijn. Kneed met 125 g zachte boter, bloem, 1 ei, 1 eetlepel koud water en 1 snufje zout met de deeghaak van de handmixer tot een gladde massa.

  2. Wikkel het deeg in folie en zet het in de koelkast.

  3. Schil de uien en snijd ze in fijne reepjes. Stoof in 50 g hete boter. Blus af met witte wijn en kook het, tot de vloeistof verdampt is.

  4. Snijd het spek in fijne blokjes en laat het krokant worden in een pan zonder vet.

  5. Hak ½ bosje peterselie fijn. Meng het spek, peterselie, kaas en 2 eieren met de uien. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Rol het kruimeldeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik meerdere keren in het deeg met een vork en verdeel het uienmengsel erover. Bak de uiencake in een voorverwarmde oven op 200 ° C ongeveer 30 minuten.

  7. Snijd de rode biet in blokjes, hak de resterende peterselie fijn. Breng de zure room op smaak met peper en zout. Haal de uientaart uit de oven en garneer met rode biet, zure room en peterselie.

Bron: rewe.de