Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Senfeier



Ingrediënten:

  • 6 el boter
  • 3 el bloem
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 800 g aardappelen
  • zout
  • 8 eieren
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 3 tl scherpe mosterd
  • suiker
  • 0,5 bosje peterselie
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Smelt 4 eetlepels boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe. Roer langzaam de bouillon en room erdoor en kook ongeveer 15 minuten, af en toe roeren.
  2. Schil intussen de aardappelen en kook ze in gezouten water voor ongeveer 20 minuten.
  3. Kook de eieren 6-7 minuten in kokend water. Blussen en pellen.
  4. Breng de saus op smaak met mosterd, zout en een beetje suiker. Leg de eieren in de saus en verwarm even.
  5. Was peterselie, schud droog en hak fijn.
  6. Pureer de aardappelen met melk en 2 el boter tot een puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Bestrooi de eieren in mosterdsaus met peterselie en serveer met de puree.

Als u het bijzonder hartig vindt, kunt u ongeveer 50 g doorregen spek in blokjes snijden en in een hete pan krokant laten worden. Verdeel het spek over de afgewerkte schaal of roer het door de saus.

Bron: rewe.de