Senfeier
Ingrediënten:
- 6 el boter
- 3 el bloem
- 600 ml groentebouillon
- 100 ml slagroom
- 800 g aardappelen
- zout
- 8 eieren
- 1 theelepel grove mosterd
- 3 tl scherpe mosterd
- suiker
- 0,5 bosje peterselie
- 100 ml melk
- nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Smelt 4 eetlepels boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe. Roer langzaam de bouillon en room erdoor en kook ongeveer 15 minuten, af en toe roeren.
- Schil intussen de aardappelen en kook ze in gezouten water voor ongeveer 20 minuten.
- Kook de eieren 6-7 minuten in kokend water. Blussen en pellen.
- Breng de saus op smaak met mosterd, zout en een beetje suiker. Leg de eieren in de saus en verwarm even.
- Was peterselie, schud droog en hak fijn.
- Pureer de aardappelen met melk en 2 el boter tot een puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Bestrooi de eieren in mosterdsaus met peterselie en serveer met de puree.
Als u het bijzonder hartig vindt, kunt u ongeveer 50 g doorregen spek in blokjes snijden en in een hete pan krokant laten worden. Verdeel het spek over de afgewerkte schaal of roer het door de saus.
Bron: rewe.de