Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Schwarzwälder Kirschtorte



Ingrediënten:

  • 430 g suiker
  • 7 eieren
  • 160 g bloem
  • 105 g maïzena
  • 40 g cacao bakken (ongezoet)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 g zure kersen (glas)
  • 1 liter (slag)room
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 pakje (s) crèmestabilisator
  • 250 ml water
  • 100 ml kirsch
  • 200 g pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet springvorm (26 cm) in en bloem.

  2. Doe 350 g suiker en eieren in een grote mengkom en roer tot schuimig met een handmixer of keukenmachine.

  3. Meng de bloem, 3/4 maizena, bakcacao en bakpoeder, roer dan lepel voor lepel door de custard en meng alles tot een luchtig beslag.

  4. Giet in de springvorm en zet direct in de oven, bak 30 minuten. Maak de springvorm los, leg een schone theedoek op de cake, draai hem om en leg hem op een rooster met de theedoek als steunvlak. Laat het afkoelen, bij voorkeur een nacht.

  5. Snijd vervolgens in 3 gelijkmatige lagen. Giet ondertussen de kersen af ​​en vang het sap op. Zet 12 mooie kersen apart ter decoratie.

  6. Meng 2 eetlepels van het kersensap met de rest van de maizena, breng het resterende sap aan de kook, voeg het gemengde zetmeel toe en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de rest van de kersen toe en laat volledig afkoelen.

  7. Klop de room stijf, roer kort voor het einde de vanillesuiker en roomversteviger erdoor. Koel tot klaar voor gebruik.

  8. Breng het water met 80 g suiker aan de kook, laat afkoelen en roer de kirsch erdoor. Bestrijk de onderste basis met een deegborstel met de suiker-oplossing. Verdeel de kersenvulling erover, giet er een kwart van de room overheen en strijk het glad. Plaats de tweede basis, bestrijk hem ook, verdeel er iets meer dan een kwart van de room over en strijk hem glad. Leg op de derde bodem, zet de room opzij voor 12 klontjes decor en verdeel de rest van de room over de cake. Gebruik een spuitzak met een sterretje om 12 stippen van de bewaarde room op de cake te leggen en leg de 12 kersen erop Rasp de chocolade grof, bestrooi de rand en de deksel van de cake ermee (laat de slagroom vrij!). Laat het minimaal 2 uur trekken en bewaar het op een koele plaats tot het gegeten wordt.

Bron: rewe.de