Schupfnudeln mit Spek en champignons
Ingrediënten:
- 200 g spekreepjes
- 400 g Zwabische Schupfnudeln (Gnocchi)
- 1 ui
- 250 g champignons
- zout
- peper
- 0,5 bosje bladpeterselie
Bereidingswijze:
-
Laat de spekreepjes in een pan zonder vet. Schil de ui en snij in blokjes.
-
Fruit de uienblokjes en aardappelnoedels in het spekvet.
-
Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes en doe ze in de pan. Bak alles nog 2-3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
-
Was de peterselie, hak de blaadjes fijn en giet over de pan.
Schupfnudeln , ook wel Fingernudel ( vinger noodle ), is een soort bol of dikke noodle in het zuiden van de Duitse en Oostenrijkse gerechten. Het is vergelijkbaar met de Italiaanse gnocchi
Bron: rewe.de