Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws




Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • zout
  • 2 uien
  • 3 augurken
  • 150 g vleesworst (of een blikje ham)
  • 4 eieren
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 theelepel mosterd
  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 1 snufje suiker
  • 150 g mayonaise
  • peper
  • 1 el gehakte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen en kook ze ongeveer 20 minuten in gezouten water. Afspoelen onder koud water, schillen en in blokjes snijden.
  2. Schil de uien en hak ze fijn. Snijd de augurken en vleesworst in kleine stukjes. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes.
  3. Verwarm de groentebouillon met mosterd, azijn en suiker. Giet over de aardappelblokjes en meng voorzichtig. Roer de uien, augurken, eieren en worst erdoor. Ca. Laat het 30 minuten trekken.
  4. Roer mayonaise erdoor. Laat het minimaal 1 uur trekken. Breng voor het opdienen op smaak met zout, peper en azijn en bestrooi met peterselie.

Mayonaise kan snel bederven, vooral op warme dagen. Bewaar de aardappelsalade altijd op een koele plaats en laat hem indien mogelijk niet lang warm staan. 

Bron: rewe.de