Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Grünkohl norddeutsche Art



Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 eetlepel boter
  • 1,5 kg boerenkool, gehakt 
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 g doorregen spek
  • 300 g Gerookte achterham
  • 2 aardappelen
  • 1 verse worst
  • 1 rook wordt
  • zout
  • peper
  • 1 tl suiker
  • 3 el mosterd
  • 40 g havermout

Bereidingswijze:

  1. Schil de uien en snijd ze in blokjes. Verhit boter in een pan en fruit hierin de uien. Voeg de boerenkool toe en vul aan met de groentebouillon. Even aan de kook brengen en dan op laag vuur ongeveer 30 minuten laten sudderen.
  2. Voeg het spek en het gerookte hammetje toe en laat nog 30 minuten sudderen.
  3. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes ter grootte van een hazelnoot. Voeg de aardappelblokjes en verse worst toe en kook nog 30 minuten. Kook de rookworst in kokend water (volgens de instructies op de verpakking). Haal vervolgens het vlees uit de boerenkool en breng de stoofpot op smaak met zout, peper, suiker en mosterd. Roer de havermout erdoor. Serveer gerookt ham en gekookte worsten bij de boerenkool.

Als de aardappelblokjes je te veel werk zijn of als je honger hebt, kun je ook gekookte aardappelen bij de boerenkool serveren.

Bron: rewe.de