Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Finkenwerder Schol



Ingrediënten:

  • 1 kropje sla
  • 1 bosje bieslook
  • 2 biologische citroenen
  • 150 g yoghurt
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 4 kant-en-klare schol (elk ongeveer 300 g)
  • 6 el bloem
  • 4 el geklaarde boter
  • 150 g spekblokjes

Bereidingswijze:

  1. Was de sla en snijd in stukken. Was de bieslook, schud droog en snijd klein. Pers het sap uit een citroen. Meng yoghurt met olie en citroensap en breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Roer de bieslook erdoor.
  2. Was de schollen en dep ze droog. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de huidzijde 3-4 keer lichtjes in. Draai de schol door de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de schol ongeveer 4 minuten met de velzijde naar beneden. Draai om en bak nog 3 minuten.
  3. Uitnemen en warm houden in de voorverwarmde oven op 50 ° C. Bereid de rest van de schollen op dezelfde manier voor.
  4. Laat de spekblokjes in een pan krokant worden.
  5. Meng de salade met de dressing.
  6. Serveer een schol met een beetje salade en dressing en bestrooi met spekblokjes. Snijd de citroen in plakjes en serveer.

Bron: rewe.de