Hieper de piep Hoera. Onze Winkel Eext heeft een nieuwe koelwand. klik op nieuws


Berliner Currywurst



Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el kerriepoeder
  • 100 ml groentebouillon
  • 400 g dikke tomaten
  • 4 el appelciderazijn
  • zout
  • peper
  • Chilivlokken
  • 4 slager braadworsten

Bereidingswijze:

  1. Schil de ui en snijd deze in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en stoom de ui blokjes glazig. Bestrooi met suiker en laat het karamelliseren. Verdeel er 2 eetlepels kerriepoeder over en rooster alles even aan.
  2. Blus uienblokjes met bouillon. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur sudderen tot de saus dik is. Roer tussendoor.
  3. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met azijn, zout, peper en chilivlokken.
  4. Snijd de worstjes in plakjes en bak ze in de resterende olie goudbruin. Serveer bestrooid met saus en kerriepoeder.

Originele Berlijnse Currywurst is gemaakt van braadworst zonder omhulsel. Dit komt doordat er op dat moment in de DDR minder darmen beschikbaar waren. Dit heeft geresulteerd in een traditie in Berlijn die tot op de dag van vandaag voortduurt

Bron: rewe.de