Allgäuer Käsespätzle
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- 1 theelepel
- zout
- 6 eieren
- 150 ml mineraalwater
- 300 g Allgäuer Bergkaas
- 3 sjalotten
- 2 el boter
- 5 stengel (s) peterselie
Bereidingswijze:
-
Meng de bloem met 1 theelepel zout. Voeg eieren en mineraalwater toe en meng alles met een houten lepel met gat tot een glad beslag.
-
Het deeg moet bubbelen en dik zijn. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten.
-
Rasp bergkaas.
-
Schil de sjalotjes en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de sjalotjes.
-
Breng ruim gezouten water aan de kook in een grote pan. Druk het deeg in porties in het water met een spaetzle-pers (of schraap met een spatel van het bord) en kook tot het naar de oppervlakte komt (duurt 2-3 minuten). Haal de spaetzle eruit met een schuimspaan en laat uitlekken.
-
Meng de spaetzle, kaas en uien in een ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 175 ° C ongeveer 10 minuten.
-
Was intussen de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Bestrooi er kaas-spaetzle mee.
Bron: rewe.de