Pompoensoep
Ingrediënten:
- 1 kilogram pompoen (gewassen, in stukken, zonder zaadjes)
- 1.5 liter groentebouillon van tablet (warm)
- 3 eetlepels olijfolie
- 350 gram winterwortels (geschrapt, in stukken)
- 2 uien (in stukken)
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 125 milliliter demi crème fraîche
- 2 eetlepels verse koriander (gehakt) of
- 0.5 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
Variatie:
Als pompoen niet verkrijgbaar is, gebruik dan 1 kilo courgettes. Courgette kan ook met knolselderij gecombineerd worden.
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen in stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regelmatig om.
- Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar.
- Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.
Bereidingstip:
- Bestrooi de pompoensoep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.
- Maak er iets speciaals van en serveer de soep in een uitgeholde pompoen.
Wijnadvies
Pompoensoep 'kleurt' prachtig bij een rosé. Maar ook wit past: Pinot Blanc of Sauvignon Blanc/ Chardonnay.
Bron: boodschappen.nl