Tramezzino



‘Tramezzino zijn klassieke kleine sandwiches – sneetjes witbrood met daartussen mayonaise en andere vulling .

Je hebt hiervoor dunne, vierkante sneetjes witbrood nodig (van ongeveer 10 x 10 cm) zonder korst. Deze moet je schuin doormidden snijden zodat je twee driehoeken hebt. De vulling moet vooral in het midden dik zijn. Dek ze af met plasticfolie als je ze niet onmiddellijk opdient, anders krullen de randen op.’

Favoriete vullingen:

*een laag mayonaise, dan een kleine plak ham en twee stukken artisjok (op olie)

*een laag mayonaise, een eetlepel verkruimelde, uitgelekte tonijn, drie platgemaakte kappertjes en een plakje hardgekookt ei in het midden

*gehakte / gepureerde geblancheerde asperges, gemengd met een beetje mayonaise, scampi, aspergepuntjes en een snufje gemalen zwarte peper

Je kunt elke dag variëren, met tramezzino caprese, tramezzino met gegrilde groente, met ricotta, rucola en een beetje balsamico, met vijgen, ham en mozzarella… Mogelijkheden te over, instant Italiëgevoel gegarandeerd!