Spaghetti Carbonara



Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 40 g biologische spekblokjes
  • 400 spaghetti met vers ei
  • 60 g pecorino
  • 4 eieren (maat M)
  • 2 takje basilicum zout peper

Bereiden:

  1. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Verhit olie in een pan. Snijd het spek in kleine blokjes en bak het in hete olie tot het krokant is. Voeg knoflook toe en bak kort mee.
  2. Bereid de pasta in kokend gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  3. Rasp 30 g pecorino fijn en klop de eieren in een grote kom. Roer de spekblokjes erdoor. Kruid voorzichtig met peper en zout. 
  4. Giet de pasta af en roer door het eimengsel. Voeg eventueel wat pastawater toe en roer erdoor.
  5. Rasp ongeveer 30 g pecorino. Was de basilicum, dep ze droog en pluk de bladeren. Schik spaghetti op borden. Garneer met pecorino en basilicum.

Spaghetti Carbonara is een absolute klassieker in de Italiaanse keuken. Dit gerecht dankt zijn naam "Carbonara" aan de donkere en knapperige gebakken spekblokjes, die doen denken aan stukjes steenkool ("carbonara" komt van het Italiaanse "carbone" = "coal").