Panna cotta met bessen
Ingrediënten:
- 1 vanillestokje
- 5 vellen gelatine
- 35 g suiker
- 300 ml slagroom
- 200 ml melk
- 1 citroen 300 g
- frambozen-bosbessenmix (bevroren) 3 el poedersuiker
- 100 g verse bessen (frambozen of bosbessen of beide, afhankelijk van beschikbaarheid)
- 15 g verse munt om te versieren
Bereiden:
- Snijd de vanillestok in de lengte door en schraap de vanillepulp eruit. Los de gelatine op in water volgens de instructies op de verpakking en wring de bladeren eruit
- Meng de vanillepulp, suiker, room en melk in een pan. Breng aan de kook en laat ca. 3 minuten sudderen, laat iets afkoelen, roer de gelatine erdoor en los op. Verdeel de massa over siliconen mallen en laat deze ongeveer 1 uur afkoelen bij kamertemperatuur. Zet vervolgens ongeveer 4 uur in de koelkast.
- Rasp de citroenschil, snijd de citroen doormidden en pers het sap uit. Pureer citroenschil, citroensap, bessen en poedersuiker in een hoge kom met een staafmixer.
- Was verse bessen en munt. Pluk muntblaadjes.
- Leg de panna cotta op een bord en giet de bessenpuree erover. Garneer met verse bessen en munt.