Ingrediënten:
-
500 gram aardappelen
-
400 gram wortelen
-
2 stengels bleekselderij
-
100 gram champignons
-
150 ml halfvolle melk
-
peper, nootmuskaat
-
2 ongepaneerde varkensschnitzels
-
2 eetlepels vloeibare margarine
-
paprikapoeder
Bereiding:
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de groente en de champignons schoon.
-
Snijd de wortelen in plakken, de bleekselderij in boogjes en de champignons in plakken.
-
Kook de wortelen met de bleekselderij in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
-
Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel scherp paprikapoeder.
-
Bak het vlees in de hete margarine in 8-10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
-
Bak de laatste minuut de champignons mee.
In de recepten geven we geen aanbeveling van de producten en merken die je moet kopen. Maar het spreekt voor zich dat als u biologisch wilt koken dat u dan ook producten koopt met een biologisch keurmerk.
Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of misschien een aanvullend recept plaatsen.

Bron: foto en tekst voedingscentrum
Reactie plaatsen
Reacties