Thema: Biologisch, Onze winkel Eext, April 2020


Penne met kip en prei


Ingrediënten: 

  • 2 kippenbouten

  • 1 eetlepel vloeibare margarine

  • 1 teentje knoflook

  • 150 ml bouillon met minder zout

  • 400 gram dunne preien

  • 100 gram champignons

  • 150 gram volkoren penne

  • 1 eetlepel kookroom light

Bereiding:

  1. Neem het vel van de kippenbouten.

  2. Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.

  3. Pel het teentje knoflook.

  4. Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.

  5. Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.

  6. Pluk het vlees van de botjes.

  7. Maak de preien schoon.

  8. Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.

  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  10. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  11. Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.

  12. Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.

  13. Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.


Informatie over dit recept:

In de recepten geven we geen aanbeveling van de producten en merken die je moet kopen. Maar het spreekt voor zich dat als u biologisch wilt koken dat u dan ook producten koopt met een biologisch keurmerk.  

Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.


Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of misschien een aanvullend recept van biologisch Penne plaatsen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Bron: foto en tekst van het Voedingscentrum