Thema: Biologisch, Onze winkel Eext, April 2020
Ingrediënten:
-
2 kippenbouten
-
1 eetlepel vloeibare margarine
-
1 teentje knoflook
-
150 ml bouillon met minder zout
-
400 gram dunne preien
-
100 gram champignons
-
150 gram volkoren penne
-
1 eetlepel kookroom light
Bereiding:
-
Neem het vel van de kippenbouten.
-
Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
-
Pel het teentje knoflook.
-
Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
-
Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
-
Pluk het vlees van de botjes.
-
Maak de preien schoon.
-
Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
-
Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
-
Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
-
Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.
Informatie over dit recept:
In de recepten geven we geen aanbeveling van de producten en merken die je moet kopen. Maar het spreekt voor zich dat als u biologisch wilt koken dat u dan ook producten koopt met een biologisch keurmerk.
Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Onderstaand kunt u uw eigen touche toevoegen of misschien een aanvullend recept van biologisch Penne plaatsen.

Bron: foto en tekst van het Voedingscentrum
Reactie plaatsen
Reacties