Wij fokken de Blonde D’aquitaine. Naast heerlijk (vetarm) vlees stralen deze koeien enorm veel klasse uit! Onze koeien zijn graag en veel buiten. In de wintermaanden staat ze lekker samen in de potstal!

Ons doel is mensen lokaal te laten genieten van ons vlees. Mensen kennis te laten maken met ons bedrijf en vooral mensen bewust te maken met wat ze eten en waar het vandaan komt! 

"Ons concept is niet alleen goed voor onze koeien maar heeft ook als voordeel dat wij de consument een gezond en smaakvol stukje vlees kunnen aanbieden.  Bij ons proef je de ouderwetse verfijnde smaak van vroeger’. Als u "ons" vlees  eet ervaart u dat het een mooie structuur heeft, nauwelijks krimpt in de pan en malser en beter van smaak is. Het welzijn van onze koeien staat voorop. Daardoor leveren wij gezond en verantwoord vlees 

Zoals de naam al doet vermoeden vindt het ras zijn oorsprong in de zuidwest Franse regio Aquitanië. Tot 1920 waren er drie onderrassen in Aquitainië en omgeving namelijk de Garonnaise rondom de rivier de Garonne tussen Agen en Bordeaux, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën aan de voet van de westelijke Pyreneeën. Door deze rassen te combineren en te kruisen met enkele andere rassen, zoals de Limousin (rund) en Charolais (rund), ontstond een vleesras dat unieke eigenschappen wist te combineren.


Het Blonde d’Aquitaine-ras


Het gaat goed met de Blondes. Nationaal en internationaal staan de runderen volop in de belangstelling. En dat terwijl het een relatief jong ras is, dat het op moet nemen tegen andere, veel grotere vleesrassen. Dan moet dit ras wel iets bijzonders hebben, en dat is ook zo. Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol, en de dieren vervetten minder snel. Een ander belangrijk kenmerk van de Blonde is het afkalfgemak. Maar liefst 95% van de geboortes vindt op natuurlijke wijze plaats, bij raszuivere dieren. De uitstraling van het dier is een ander veelgenoemd kenmerk van ‘de Blonde’. De vaak grote, lange en elegante dieren, met een goed ontwikkelde voor- en achterhand, maken de Blonde d’Aquitaine tot een prachtige verschijning, zowel voor kenners als buitenstaanders.

Mager, mals en smaakvol rundvlees

Het vlees van een Blonde koe of stier is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land.
Zware karkassen met een hoog aandeel kwaliteitsvlees maken de Blonde d’Aquitaine populair bij de mester en zijn afnemer.
Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees van de Blonde de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!