Pinksteren


Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord pentekostè, wat vijftig betekent. De feestdag valt altijd op de tiende dag na Hemelvaart en de vijftigste dag na Eerste Paasdag. We herdenken het neerdalen van de Heilige Geest over de apostelen en het ontstaan van de christelijke kerk.


Pinksteren in Eext

Voor de meeste inwoners van Eext kent Pinksteren vooral een traditie van het bezoeken van evenementen in Eext en feestvieren. Het Concours Hippique op het oude sportvelden de de dressuur op de velden daaromheen. In vroeger jaren werd de dressuur door het hele dorp heen gehouden en reden ruiters op hun paarden van dressuur naar het oude sportveld. De laatste jaren hebben we natuurlijk het hele weekend en de dagen daarvoor al de Ossengames. Daarvoor hadden we evenementen als o.a. beddenrace, zeskamp (dorpsloop, kuipsteken, paalvechten en wielrennen. En natuurlijk was er de kermis, muziek en dansen in de café's. 

Wat doen anderen met Pinksteren?

De meeste mensen bezoeken familie, gaan kamperen of bezoeken lokale evenementen of markten. Voor veel mensen is het Hemelvaartweekend en / of het Pinksterweekend een mooi moment om er met het gezin een lang weekend op uit te trekken. 


Suggesties van Onze winkel Eext

Als u voldoende lekker broodjes etc. in huis wilt hebben voor een lekker lunch of lunches, kunt u tot zaterdag voor Pinksteren u broodjes (af)halen bij Onze winkel Eext. Om er zeker van te zijn dat de broodjes er nog zijn of zelfs voor u klaar staan, kunt u deze online bestellen. Natuurlijk kunt u ook gewoon uw bestelling afgeven bij Onze winkel Eext. 

Wij kunnen ons ook voorstellen dat bij mooi weer de barbecue aangaat. Onderstaand hebben we veel tips voor een veilige en lekker barbecue.