Openingstijd onze winkel Eext:

4 mei : 08.30 uur t/m 16.00 uur

5 mei: gesloten
4 en 5 mei 2020

herdenking 4 mei Eext

Dinsdag 4 mei a.s. herdenken wij slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. In verband hiermee vragen wij u op deze dag, in afwijking tot andere jaren, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen.
Vlaginstructie 4 en 5 mei
Op 4 mei wordt de vlag halfstok gehesen vanaf zonsopkomst uur tot zonsondergang. Op Bevrijdingsdag 5 mei mag er worden gevlagd tussen zonsopkomst en zonsondergang. Beide dagen wordt er zonder oranje wimpel gevlagd.
Is 5 mei een vrije dag ?

Sinds 1990 is 5 mei een nationale feestdag die jaarlijks wordt gevierd, maar dit betekent niet automatisch dat het ook voor iedereen een vrije dag is. In de meeste cao’s is opgenomen dat 5 mei alleen in lustrumjaren, eens in de vijf jaar, een betaalde vrije dag is. In principe zijn dus veel Nederlanders eens in de vijf jaar vrij op 5 mei. Er zijn echter ook bedrijven die er voor kiezen hun werknemers elk jaar vrij te geven. Schoolgaande kinderen zijn in veel gevallen vrij op 5 mei omdat deze dag vaak in de meivakantie valt.