Nieuwsbrief December 2023Vanuit het bestuur

Wat een gezelligheid in Onze winkel. We bereiden ons voor op de feestmaand december, met het kinderfeest Sinterklaas, de familiedagen met Kerst en natuurlijk de feestelijke dagen van Oud & Nieuw. Maar ondertussen kijken we ook met veel plezier terug op november. 

Lees meer ....


Bon in de Ton actie

Iedere week een goed gevulde boodschappenmand als prijs.

Lees meer....


Sinterklaas feest

In November is Sinterklaas weer in het land gekomen. De kinderen tellen vol enthousiasme af naar pakjesavond. Een avond vol gezelligheid met pepernoten, muziek en cadeaus. En de grote vraag: waar vier jij pakjesavond? Via deze pagina gaan we je helpen het Sinterklaasfeest zo goed als mogelijk voor te bereiden.

Lees meer .....


Kerstmarkt op 16 december

De kerstmarkt van Eext is een kleine knusse markt. In Coronatijd hebben we een kleine minikerstmarkt met 2 a 3 kramen buiten, en 4 a 5 kramen binnen georganiseerd. We gaan in 2023 weer proberen de markt iets groter op te zetten.


Verenigingen kunnen een centje bij verdienen 

Zaterdag 16 december 2023 organiseert "onze winkel Eext" een kerstmarkt voor Onze Winkel in Eext. De markt wordt georganiseerd om het dorp leefbaar te houden en is niet commercieel van opzet. 

Verenigingen worden van harte uitgenodigd om deel te namen aan deze kerstmarkt. Zij betalen geen standplaatsgeld en krijgen 1 kraam aangeboden door Onze Winkel Eext. 

lees meer....


Kerstradities / Kerstbakkerijen

Waar komen onze kersttradities vandaan? Zonder zijn talrijke gebruiken zou de kerstperiode maar half zo mooi zijn. Maar wie heeft de kerstman eigenlijk uitgevonden? En hoe zit het met de kus onder de maretak?

Lees meer....


Broodje knakworst voor lampionlopers Onze winkel

Op 11 november wordt het feest van Sint-Maarten gevierd. 's Avonds mogen kinderen met een lampion in de hand langs de deuren lopen.


Eexter Ondernemers

Er zijn in Eext (en omgeving) een aantal ondernemers, waarvan de producten te koop zijn in Onze winkel.

Lees meer....


Eindejaars spirit

In December is er al gauw een reden tot een feestje. Dat kan met alles er op en er aan. Klassieke stijl dus. Meerder gerechten, lang aan tafel, mousserende wijn, dansje erbij etc. Het kan met kerst en met oud & nieuw maar ook op de dagen tussen kerst en oud & nieuw. Vier de spirit van december.

Lees meer....


Oliebollen bestellen

Ook in deze december maand kunt u weer oliebollen, krentenbollen en appelbeignets bij ons bestellen. Vaste nieuwsbrieflezers krijgen tussen kerst en oud en nieuw een speciale nieuwsflits, met daarin een bestelformulier. 


Recepten: Spekke Dikk'n, rolletjes en kniepertjes

In Eext worden nog jaarlijks rond oud & nieuw vele kniepertjes, rolletjes en speckkedick'n gebakken. Op deze pagina van alle drie typische Noord Nederlandse tradities, één recept. Maar er zijn in Eext natuurlijk tal van 'geheime' familie recepten.

Lees meer....


Coöperatie ‘Onze winkel’.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren.

lees meer ....


Veel extra service bij Onze winkel