Nieuwsbrief januari 2023Vanuit het bestuur

Namens het bestuur wensen wij een ieder een heel gelukkig en gezond 2023. Het was de afgelopen maand gezellig in Onze Winkel. Eerst rond sinterklaas, toen de kerstmarkt en de laatste dagen rond oud en nieuw. Onze winkel werd goed bezocht door onze dorpsgenoten. Uiteraard hopen wij dat dit in 2023 zo blijft.

Lees meer ....


Wat zit er in de pan van ...?

Vandaag zijn we te gast bij Christien Hendriks. Christien kookt op een AGA cooker. Een fornuis die altijd op temperatuur blijft en naast de twee grote kookplaten, een gaspit en meerdere ovens, met verschillende temperaturen heeft.

Lees meer....Bon in de ton

In de maand december van het vorige jaar hadden we weer de Bon in de ton actie. De actie startte op maandag 28 november en eindigde op vrijdag 30 december.

Lees meer .....


Goede voornemens !! Gezond eten

Als je eet volgens de Schijf van Vijf, neem je vooral producten die gezondheidswinst opleveren. Bijvoorbeeld omdat ze de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Ook krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. De Schijf van Vijf bestaat uit 5 vakken die je helpen om gezondere keuzes te maken.

Lees meer...


Inzamelen voor stichting AAP

We hebben nu in de winkel een inzamel box van Stichting AAP staan voor:

*oude telefoons

*oude computer onderdelen

*lege inkjet cartridges tot 10 cm.

*en dergelijke

Helaas geen grote cartridges en toners, die horen bij chemisch afval.

De opbrengst gaat naar #stichtingAAP


Bloemenmarkt 13 mei 2023 

Op 13 mei, zaterdag voor Moederdag, organiseren wij weer een kleine maar knusse bloemenmarkt, met veel voorjaarsbloemen en planten. 

lees meer....


Wintergerechten

Inmiddels is het al weer winter en zijn we toe aan lekkere, stevige maaltijden. Wij eten graag met het seizoen mee. De producten zijn dan volop verkrijgbaar, beter geprijsd en ook beter van kwaliteit. Maar wat zijn nu de seizoensgroenten van de winter? 

Lees meer ....


Plastic doppen inleveren voor de hulphond

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.


Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren.

lees meer ....

 


Veel extra service bij onze winkel