Nieuwsbrief

Vanuit het bestuur

Het einde van het jaar nadert. De dagen worden korter en de nachten langer. Voor velen is het genieten in deze tijd, van de speciale kleuren en geuren, van tradities en het eten dat bij deze tijd van het jaar hoort. Dat én een paar lekkere warme sokken is de beste remedie tegen de duisternis en kou aan het einde van het jaar: En natuurlijk een bezoek aan de kerstmarkt met glühwein of chocolademelk, een lekkere geroosterde braadworst en het warme licht van de kaarsen en kerstverlichting.

Het was een bijzonder jaar. Met een lockdown en de naweeën ervan. De Russische inval in Oekraïne, die we vol ongeloof volgen. Een oorlog zo dichtbij, dat heel veel zaken weer in een ander perspectief stelt. En intussen vierden wij het Oostermoerfeest. Na twee jaar uitstel kon het eindelijk doorgaan. Buurtgenoten leerden elkaar kennen. Er was een voelbare saamhorigheid in het dorp. Laten we dat vasthouden en ook juist in deze tijd er zijn voor elkaar.

Inmiddels is duidelijk wat de ontwikkeling in de wereld doet met de economie. Onze energieprijzen stegen en daardoor ook de andere prijzen voor levensonderhoud en boodschappen. Ook in Onze winkel merken we dat. Maar, we moeten blijven relativeren. Deze oorlog, maar ook de corona crisis, leert ons dat we zaken misschien anders moeten doen. We moeten het dichterbij zoeken. Zo zouden wij bijvoorbeeld graag producten van boeren uit eigen omgeving gebruiken. Laten we het er met z'n allen over hebben. Kom naar de kerstmarkt op 17 december – en vergeet daarbij de warme sokken (en goede gedachten over de toekomst) niet.

Kijk op de kerstpagina op onze site voor lekkere Kersttips (https://kerstmarkteext.jouwweb.nl/)

 

Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Onze Winkel wensen u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2023

Samen houden wij Eext leefbaar.

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext