Beide houden ze enorm van pizza. Een aantal jaren terug hebben ze met broer Geert Jan een pizzaoven in de tuin gebouwd. “Als wij pizza eten, maken we die helemaal zelf, zelfs het deeg.” zegt Albert. Monique maakt de deeg, samen snijden ze de ingrediënten en Albert bakt de pizza. Albert: “Ik probeer de bodem altijd zo dun mogelijk te maken. In combinatie met een hoge temperatuur in de oven zorgt dat voor een lekkere en knapperige bodem.”

Als ze visite hebben rolt Albert de bodem, smeert het in met tomaten saus en dan kunnen de gasten de pizza zelf naar eigen smaak beleggen. “We zorgen dan dat we verschillende bakjes met verse producten hebben staan. Het meeste daarvan is gewoon verkrijgbaar in Onze winkel”, zegt Monique.

Voor de tomatensaus:

· 1-2 tenen knoflook, fijngehakt

· 1 sjalotje, gesnipperd of ½ ui, gesnipperd

· 1 blik tomatenstukjes (400 gr)

· 2 el verse basilicumblaadjes, fijngehakt of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of gedroogde oregano

· zout en peper

Wat zit er in de pan van ...... ?

Het is alweer een tijdje geleden dat we bij iemand in de pan keken. Maar dit weekend was het weer zover. Erg nieuwsgierig wat er bij onze bedrijfsleider Monique in de pan zat. Iedereen die de winkel volgt, kent Monique. De drijvende kracht van Onze Winkel. Haar partner Albert maakt de nieuwsbrief en organiseert met veel enthousiasme de verschillende markten rondom Onze winkel. Beide koken ze graag.

Dus ‘Wat zit er in de pan van’… Monique en Albert. Of beter gezegd wat zit er in de oven van Monique en Albert? Want de pizzaoven werd dit weekend weer opgestookt!

Ze hebben een eigen gerecht voor de tomatensaus. “Maar soms besmeren we pizza met crème fraîche en bedekken we het ruim met uienringen en stukken gerookte zalm. Ook lekker.“

De pizza hoeft maar kort in de oven, meestal tussen de minuut en drie minuten. De beste temperatuur om pizza te bakken is grofweg tussen de 300 en 350 graden Celsius. Niet iedereen heeft een eigen houtoven in de tuin. Maar, er zijn ook steeds meer pizzastenen voor op de barbecue, of je doet het gewoon in de oven. Het duurt dan wel iets langer voor het klaar is, omdat de temperatuur veel lager is.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor pizza deeg:

500 gram bloem

300 ml water

10 gram zout

2 gram gedroogde (instant) gist

5 gram olijfolie (optioneel)

Los het zout op in het water. Doe het zoute water in een kom of kneedbak en voeg ongeveer 10% van de bloem toe (dit komt niet heel precies). Meng tot de bloem is opgelost. Voeg nu de gist toe en de rest van de bloem en meng alles goed. Je merkt dat het mengen vanzelf overgaat in kneden. Kneed circa 10 minuten tot je een mooi glad, soepel en samenhangend deeg hebt. Laat je deeg ½ uur tot 2 uur in zijn geheel rijzen op kamertemperatuur (20 graden C.) Maak na deze eerste rijs bolletjes van je deeg: 220 gram deeg per bolletje is gemiddeld. Laat de bolletjes deeg daarna opnieuw rijzen.