Wat zit er in de pan van ...... ?

We zijn de vorige maand gestart met een nieuwe rubriek op onze socials: 'Wat zit er in de pan van....?' Daarbij nemen we een kijkje in de keuken van onze medewerkers, vrijwilligers en klanten, horen van hen graag leuke keukenverhalen, tips en recepten en delen dat vervolgens met jullie. We eten niet mee, maar schuiven graag aan in de keuken. Dus wie weet, misschien komen we binnenkort bij je langs. Want, wat zit er bij jou in de pan?

Vandaag zijn we te gast bij Christien Hendriks. Christien kookt op een AGA cooker. Een fornuis die altijd op temperatuur blijft en naast de twee grote kookplaten, een gaspit en meerdere ovens, met verschillende temperaturen heeft.

Het ruikt er fantastisch als we de keuken binnenkomen. Er zit Scaloppa a la gorgonzola in de pan. “Wij noemen het Scaloppa a la Petra, naar onze overleden vriendin. Ik kreeg het recept van haar. Eenvoudig te maken, maar ontzettend lekker. Het is een aanrader voor een feestelijk etentje. Mogelijk een tip voor de kerstdagen.

Alle ingrediënten haalde ik uit Onze winkel. Vandaag zit er kipfilet in, maar ik maak het ook wel eens met varkenshaasjes. Lekker erbij zijn aardappelschijfjes en brood. Dat brood kan je lekker in de saus dippen. En normaal eten we er een gemengde salade bij, maar dat ben ik vergeten, dus die moeten we er vandaag even bij denken. Gelukkig is het zonder ook lekker.”

De ingrediënten van vandaag: kipfilet, gorgonzola, slagroom, knoflook en een beetje zout.