Vleesveebedrijf Kamping Eext

Ons concept is niet alleen goed voor onze koeien maar heeft ook als voordeel dat wij de consument een gezond en smaakvol stukje vlees kunnen aanbieden.  Bij ons proef je de ouderwetse verfijnde smaak van vroeger’. Als u "ons" vlees  eet ervaart u dat het een mooie structuur heeft, nauwelijks krimpt in de pan en malser en beter van smaak is.

Het welzijn van onze koeien staat voorop. Daardoor leveren wij gezond en verantwoord vlees 

Recepten:

Biefstuk

Klassieke Gehakballen

Mediterraan stoofpotje

Ingrediënten:
• 4 biefstukken
• 400 gram snack tomaatjes
• 1/2 theelepel grof zeezout
• 2 eetlepels olijfolie
• 50 gram boter
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 theelepel geraspte citroenschil
• 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt
• 4 sneden geroosterd boerenland brood
• Peper
• Zout

Bereidingswijze:
• Vermeng de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en zeezout. Rooster de
tomaatjes een paar minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
• Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, bak de biefstukken hierin. Haal ze uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat
rusten.
• Fruit de ui, knoflook, rasp van de citroen en de peterselie zachtjes in de
pan met een eetlepel olijfolie.
• Blus af met enkele eetlepels warm water zodat de bakresten loslaten en
de jus zich gaat vormen. Laat de kruidenjus nog even inkoken.
• Snijd de biefstuk in reepjes en bestrooi met peper en zout.
• Serveer de biefstukreepjes samen met de geroosterde tomaatjes in de
pan. Dip het geroosterde brood in de kruidenjus

Ingrediënten:
• 500 gr. gehakt
• 2 sneetjes oud witbrood
• 4 eetlepels melk, 1 ei
• versgeraspte nootmuskaat
• versgemalen peper, zout
• 2 eetlepels bloem, 50 gr. boter

Bereidingswijze:
• Korstjes verwijderen van het brood, brood op een bord leggen en melk
erover sprenkelen.
• Gehakt in een kom doen en ei erboven breken.
• Nootmuskaat erboven raspen en op smaak brengen met (2-3 theelepels)
zout en versgemalen peper.
• Sneetjes brood uitknijpen en boven het gehakt verkruimelen.
• Bloem op een plat bord strooien. Gehakt goed doorkneden tot een egale
massa en in 4 porties verdelen.
• Tussen natgemaakte handen tot gladde ballen vormen en door de bloem
wentelen.
• In een braadpan boter verhitten tot het schuim bijna is weggetrokken.
• Gehaktballen in de pan leggen en op hoog vuur in 3-4 minuten aanbraden.
• De ballen steeds met een houten spatel door de pan rollen, zodat ze
mooi gelijkmatig bruin worden.
• Voor zachte gehaktballen een scheutje water in de pan doen en het deksel erop leggen.
• Voor gehaktballen met een krokant korstje het deksel schuin op de pan
leggen.
• Ballen op laag vuur in ± 25 minuten zachtjes gaarbakken.
• Gehaktballen uit de pan nemen en jus maken door de aanbaksels met
100 ml. water goed los te roeren

Ingrediënten:
• 50 g boter
• 200 g magere spekblokjes
• 1 ui, gesnipperd
• 600 g doorregen runderlappen, in blokjes
• 2 tomaten, gepeld en in stukjes
• 2 eetlepels milde paprikapoeder
• 1 takje verse tijm
• 1 laurierblaadje
• 2 kruidnagels
• 250 ml bouillon
• 250 ml witte wijn
• 100 ml crème fraîche

Bereidingswijze:
• Verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit.
• Fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor.
• Bak dit ca. 15 minuten en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe.
• Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2
uur zachtjes sudderen.
• Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.