De overheid maakt het zelfstandig ondernemers steeds lastiger met nieuwe wetten en regels.
Daarom willen we de lokale zelfstandige supermarkt op de kaart zetten met de boodschap dat deze onmisbaar is voor consumenten, en de leefbaarheid van dorpen en dus niet mag verdwijnen.
LAAT DEN HAAG WETEN DAT JE SUPERMARKT NIET MAG VERDWIJNEN!
Vul de kaart in in de winkel en wij sturen de kaart op naar Den Haag.

Persbericht

De lokale, zelfstandige supermarkt is belangrijk voor de leefbaarheid en vitaliteit van het dorp, de buurt of de wijk. De supermarkt biedt vaak aanvullende diensten en is het een ontmoetingspunt. Nieuwe regels en wetten maken het echter steeds moeilijker voor de zelfstandig supermarktondernemer. Vandaar dat zij om steun vragen met de actie SUPER STEUN.

Met de actie SUPER STEUN vragen de supermarktondernemers hun klanten om aan te geven dat hun supermarkt steun verdient en niet gehinderd moet worden door onnodige wetten en regelgeving. De exploitatie staat bij menig ondernemer al onder druk als gevolg van de inflatie, hoge huur, energiekosten en arbeidskosten. Die druk wordt extra verhoogd door verkoopverboden, accijnsverhogingen en andere wetgeving.

Te bescheiden

“Wij zijn af en toe te bescheiden, zo zegt Cora Kuiper van Onze Winkel uit Eext “Wij vinden het volstrekt normaal dat wij activiteiten organiseren en veel service bieden.  Onze winkel is immers onderdeel van de gemeenschap. Maar het is goed om eens te benadrukken dat we meer zijn dan alleen een winkel. We dragen echt bij aan de vitaliteit en leefbaarheid. Dat moeten we weer eens goed onder de aandacht brengen van de politiek.” Samen houden we Eext leefbaar.


Meerwaarde zelfstandig winkelier benadrukken

De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.

Volgens het Vakcentrum denken bestuurders en politici nog te veel aan de grootwinkelbedrijven en te weinig aan de zelfstandig winkeliers. Bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen is het belangrijk dat men rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, wil het Vakcentrum de gegeven reacties dan ook presenteren aan politiek Den Haag.