Nieuwsbrief

Vanuit het bestuur

De dagen worden weer korter, het toeristenseizoen loopt op z'n eind. Er komt voor Onze winkel een spannende tijd aan. Met het afscheid van Michel hebben we weliswaar meer financiële armslag, maar daar staat tegenover dat ons energiecontract afloopt en we een nieuw contract af moeten sluiten. Net als in menig huishouden, dus wel even een dingetje. Wij zijn echter positief, zien gelukkig veel van u in Onze winkel en dat is fijn. Ook de reacties van klanten doet ons goed. Het is een bevestiging dat Onze winkel wél van belang is.

U weet, we moeten door het vertrek van Michel een nog groter beroep doen op onze vrijwilligers. Gelukkig hebben we inmiddels een leuk team, maar extra hulp is nog altijd welkom. Dus kom vooral langs om het daar eens over te hebben.

Ondertussen gaan wij lekker door en hebben wij Albert Springer weer gevraagd een kerstmarkt voor te bereiden. Dit is op 16 december. De eerste aanmeldingen voor marktkramen zijn alweer binnen. Nieuw dit jaar is dat verenigingen van harte worden uitgenodigd om zich aan te melden. Zij mogen gratis mee doen en kunnen daardoor een centje bijverdienen voor de clubkas. We gaan niet terug naar de Dickensstijl van een paar jaar geleden, maar willen de markt wel weer iets groter opzetten dan de afgelopen jaren. Dus noteer deze dag alvast in uw agenda.

En heeft u de super steun actie al gezien in de winkel? Met de actie SUPER STEUN vragen de supermarktondernemers hun klanten om aan te geven dat hun supermarkt steun verdient en niet gehinderd moet worden door onnodige wetten en regelgeving. De exploitatie staat bij menig ondernemer al onder druk als gevolg van de inflatie, hoge huur, energiekosten en arbeidskosten. Die druk wordt extra verhoogd door verkoopverboden, accijnsverhogingen en andere wetgeving. Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak, nam hiervoor het initiatief.  Volgens hen denken politici nog te veel aan de grootwinkelbedrijven en te weinig aan de zelfstandig winkeliers. Wij vragen u deze actie te steunen en in de winkel de kaart in te vullen. Vakcentrum presenteert alle reacties aan politiek Den Haag.

We zien u snel in Onze winkel!

Samen houden wij Eext leefbaar!

Namens het bestuur van Onze Winkel Eext