Onze winkel milieu bewust 


Denk aan het milieu, lever je gebruikte frituurvet gratis in bij Onze winkel

Naast de brievenbus aan de voorzijde van de winkel staat een gele container.

Wat zijn de voordelen?

Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Kringloopwinkel Second Chance draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.

Hoe werkt het?

Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de gele kliko bij ons voor de winkel.

Wat kan ik inleveren?

  • Frituurvet vloeibaar
  • Frituurvet vast
  • Frituurolie
  • Overige plantaardige oliën

Wat kan ik nog meer doen?

Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn.


Lever je oude spaar- en / of ledlamp gratis in bij Onze winkel.


Stichting AAP heeft in Onze winkel een inzamelbox staan voor:

Oude telefoons, oude computeronderdelen, lege inkjetcartridges tot 10 cm.

Geen grote cartridges en toners, die horen bij chemisch afval.

Jaarlijks krijgen vele mishandelde en verwaarloosde uitheemse dieren een nieuw leven bij AAP.  Deze dieren hebben deskundige en liefdevolle verzorging nodig; eten, schoon verblijf, medische zorg en vooral veel aandacht.

We-collect verzorgt als logistiek partner van AAP alle werkzaamheden rondom het inzamelprogramma van AAP. Met de opbrengst van de producten kan AAP de dieren die ze opvangen de tweede kans geven die zij zo verdienen. 


Lever je oude batterijen in bij het inleverpunt in Onze winkel.

Lege batterijen thuis laten rondslingeren of in de prullenbak gooien is zonde. De metalen in batterijen zijn herbruikbaar. Lever lege batterijen dus in en geef ze een nieuw begin! 


Plastic doppen inleveren voor de hulphond

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

Per kilo ontvangt de stichting Hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij Onze winkel. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.