NieuwsbriefAgenda mei

De maand mei heeft veel feestdagen. Maar dit jaar zullen ze allemaal op een andere manier beleefd worden dan andere jaren. Voor de meeste van ons zal gelden dat deze dagen thuis doorgebracht worden. Daarom hebben we geprobeerd om voor al deze dagen een paar leuke suggesties te doen. 17 april - 3 mei

4 t/m 20 mei

11 t/m 17 mei

18 t/m 24 mei

25 t/m 31 meiVanuit het bestuur

We zijn om meerdere redenen tevreden over onze winkel Eext. Het lukt ons uitstekend om te gaan met de nieuwe werkelijkheid van het coronavirus. Niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten verdienen een compliment. Afstand wordt goed bewaard en hygiëne-maatregelen worden nageleefd. Onze nieuwe groene hesjes geven dat ook duidelijk aan. De aanvoer van goederen gaat goed. Soms kunnen bepaalde producten niet direct geleverd worden, maar over het algemeen hebben wij voldoende voorraad. Het aantal klanten is in deze bijzondere periode toegenomen. Onze vrijwilligers bezorgen meer boodschappen dan voor de crisis. Mensen maken gelukkig verstandige en een veilige keuzes. De boodschappen laten bezorgen is daar één van.

Normaal gesproken hadden we in deze periode een algemene ledenvergadering gehouden. Maar dat hebben we maar even uitgesteld tot een moment waarop het weer is toegestaan om dichter bij elkaar te komen dan 1.50 meter. De komende maanden zou Eext moeten bruisen: Pinksterfeest, concours hippique, de ossengames, zomerfeest en natuurlijk het grote Oostermoerfeest. Ook feestdagen zoals Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Moederdag zullen anders zijn. We proberen het aanbod in onze winkel zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat u er thuis het beste van kan maken. We konden bijvoorbeeld geen bloemenmarkt organiseren, maar in goed overleg met onze bloemenman hebben toch een plantenmarktje voor de deur gehad. 

Onze klanten waarderen onze thema's. De komende maand hebben we weer een land als thema. Deze keer zijn onze zuiderburen aan de beurt. Ik denk dan direct aan wafels met room en vers fruit en natuurlijk aan friet. Velen van u zullen denken aan de Belgische bieren. Laten we proberen het thuis een beetje gezellig te hebben. Vanuit Onze winkel doen we weer onze uiterste best om u daar zo goed mogelijk bij te helpen.  Samen houden we Eext leefbaar.

Namens het bestuur

Cora Kuiper


BelgVerzachtende crème en spray bij  klachten brandwonden van de eikenprocessierups

De rups is behaard en een deel van de beharing bestaat uit zogenaamde brandharen. Deze veroorzaken jeuk, bultjes en oogklachten. 

 • Bij klachten:
  • Spoel de huid en ogen goed met lauw water.
  • Of strip de huid met plakband.
  • Niet wrijven of krabben!
 • De klachten gaan binnen 2 weken over.
 • Bel uw huisarts bij oogklachten waarbij spoelen niet helpt.

Ook huisdieren zoals honden en vee kunnen nadelige gevolgen ondervinden als ze in contact komen met de rupsen. 


Ze zijn er weer... Van Meinardi


Bestel Online uw vers afgebakken broodjes


Biologische vloeibare handzeep in pompje.
4 verschillende "smaken".
100% natuurlijke ingrediënten, waarvan meer dan 72% verzorgende olijfolie.

Gezond genieten van 7 smaakvolle sappen. 100% fruit zonder toevoegingen! In fraaie verpakking en met gratis sapglas. Ook leuk om als cadeau weg te geven .


U zoekt een product en dat is niet voorradig in de winkel

U zoekt een product maar het is niet in de winkel aanwezig. Dat is vervelend. Bij een kleine winkel als 'Onze winkel in Eext' worden er keuzes gemaakt. Tenslotte zijn veel producten ook maar beperkt houdbaar. Maar als u graag een bepaald product of een bepaald merk wilt hebben is dat over het algemeen geen probleem. U kunt uw wens gewoon doorgeven aan de medewerkers van de winkel. Zij kijken dan of zij in de toekomst er voor kunnen zorgen dat dit product wel voorradig is in de winkel.


Nu we toch veel thuis en hopelijk in de tuin zijn, is deze maand een fantastische maand om te gaan barbecueën

Meimaand

barbecuemaand


Nieuw in het assortiment

Carbone koffie en Bradley's thee


Aanbieding voor uw huiselijke tapasbar

Mag natuurlijk ook in de tuin !


Vlaams stoofvlees

De boerensoep  is een echte (Duitse) klassieker, die als een stoofpot (maaltijdsoep) of als soep (voorgerecht), op een koude winterdag, zeer goed smaakt.

Ingrediënten:

 • 2 grote uien
 • boter
 • 1 kg rundvlees (zenuwstuk, in gelijke stukken)
 • peper
 • zout
 • 2 flesjes bruin bier
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 takjes tijm
 • 2 kruidnagels
 • 2 eetlepels Luikse stroop
 • 1 bruine boterham
 • 2 eetlepels (scherpe) mosterd
 • natuurazijn

________________________________________________________________________________________________

Bereiding:

1. Pel de uien en snipper ze in niet al te fijne stukjes.

2. Verhit een ruime stoofpot en smelt er een klontje boter in. Stoof daarin de uien op een matig vuur. Laat de uien niet bruin bakken.

3. Verhit een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.

4. Schroei de stukken vlees in de braadpan tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid het vlees tijdens het bakken met wat peper van de molen en een snuifje zout.

5. Doe de stukjes vlees in de stoofpot met uien. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin het bier. Roer alle aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook gebracht wordt (deglaceren). Zodra het bier kookt, giet je het in de stoofpot.

6. Bind enkele blaadjes laurier en een paar takjes verse tijm samen met een eindje keukentouw. Laat het kruidentuiltje meestoven in de pot.

7. Voeg de kruidnagel toe en Luikse appel-perenstroop.

8. Besmeer het bruin brood royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot, met de besmeerde zijde naar onder.

9. Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pan. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pan en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is.

10. Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot.

11. Werk het stoofvlees af met een klein scheutje natuurazijn en roer alles om.

Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout.


Vlaams Stoofpotje

Huiswijnen Onze winkel Eext

De wijnen van la plume zijn elegant en subtiel.

Wist u dat u de verschillende soorten wijn van La Plume vrij kan combineren om tot een doosje van 6 te komen ?


Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

 


Veel extra service bij onze winkel