feestdagen in april 

 • Goede vrijdag: vrijdag 2 april 2021

 • Pasen: zondag 4 en maandag 5 april 2021

 • Koningsdag: dinsdag 27 april 2021


 In de nieuwsbrief van april 2021:


Vanuit het bestuur.

Deze maand is het thema: "vier het voorjaar". In vele opzichten een betekenisvol thema. In deze tijd is het belangrijk de moed er in te houden en af en toe eens iets te vieren. Ik verheug me erg op het voorjaar. Alles krijgt weer meer kleur en het wordt weer aangenamer weer buiten. Met een beetje geluk kunnen we weer buiten zijn, samen iets eten of drinken. En natuurlijk is er ook de hoop dat in het voorjaar er massaal gevaccineerd kan worden en dat er dan weer meer bewegingsvrijheid voor iedereen komt. Laten we hopen dat we in mei weer wat meer mogen. Misschien mogen binnenkort de terrassen wel weer open. Dus vier het voorjaar.

Midden april krijgen we bij Onze Winkel Eext een vernieuwde groenteafdeling. Tegen een vriendenprijs mogen we het inventaris van de groenteafdeling van een SPAR uit Stadskanaal overnemen. En wat is er nu mooier dan juist in het voorjaar de groente en fruit afdeling een nieuwe frisse look te geven. 

In het eerste weekend van april is het al weer Pasen en later deze maand Koningsdag. Het paasvuur zit er voor dit jaar (nog) niet in, net als de bloemenmarkt. Natuurlijk zullen we net als vorig jaar in goed overleg met onze bloemen en plantenleverancier wel weer een mooie uitstalling maken voor de winkel. Samen houden wij Eext leefbaar.


Paasweekend

het paasweekend is zo'n typisch weekend waarin we traditioneel eten. Natuurlijk eieren en vele kleuren of chocolade eieren. Misschien ook krentenbrood of een paasstol, al dan niet met roomboter of misschien wel met een botertje in de vorm van een lam (boterlam) Een andere traditie is het eten van asperges met Pasen. Van onze vaste leverancier; Meinardi hebben we te horen gekregen dat hij voor de Pasen nog onvoldoende voorraad heeft om Onze winkel Eext te kunnen leveren. Dat zal pas halverwege deze maand worden. Als u zeker wilt zijn van paasbrood en / of andere vers gebakken broodjes is het verstandig deze van te voren te reserveren. 


Ons thema in april :

vier het voorjaar.

Het eerste weekend in april is het paasweekend. In de kraam van onze winkel zult u vooral leuke paas productjes vinden. Daarna zullen we de kraam opvrolijken met leuke voorjaars producten. 


Nieuw in het assortiment

veur't veurjoar toch poar frisse sok'n ?


* Cabernet Sauvignon (rood)

* Merlot (rood)

* Chardonnay (wit)

* Sauvignon Blanc (wit)

* Rosé


Nu bij ons ook een katoenen herbruikbaar zakje voor groente en fruit te koop

De plastic folie om komkommers en paprika. De avocado’s verpakt in een plastic bakje én zakje. het kan ook anders.

Het idee achter de katoenen fair fruit zak is het besparen van plastic en het verminderen van afval. Je kunt ze meenemen naar de winkel en er je groenten, fruit, noten of andere dingen in bewaren. De zakken zijn makkelijk te sluiten met een trekkoord en doordat katoen ademt blijft de inhoud langer goed.


Wij zoeken vrijwilligers

Wij verwachten dat we na de zomer wel weer mogen beginnen met het organiseren van kleine activiteiten. Natuurlijk zullen er aangepaste voorwaarden zijn, volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die ons de komende tijd willen helpen bij het bedenken, organiseren en uitvoeren van diverse evenementen. Dan gaat het om het organiseren van allerlei activiteiten; van het organiseren van proeverijen tot het organiseren van markten en braderieën. Als u zin heeft om u als vrijwilliger in te zetten, kun u dit kenbaar maken door een mail te zenden aan info@onzewinkeleext.nl. Natuurlijk kunt u dit ook gewoon kenbaar maken in de winkel bij Monique. De nieuwe coronamaatregelen zouden er voor kunnen zorgen dat we hier misschien op terug moeten komen. Uiteraard gaan we met elkaar in overleg of dit kan of niet. 


Wijzigen e-mailadres doorgeven

Wij merken dat we steeds vaker een bericht terug krijgen dat het e-mailadres niet meer herkent wordt. Nu we bijna allemaal internet digitaal en via de kabel (glasvezel) (gaan) krijgen zullen er meer e-mailadressen worden gewijzigd. Het is natuurlijk verstandig om ons daar van in kennis te stellen. Wilt u een wijziging van e-mailadres voorstellen. Klik hier


  Plastic doppen inleveren voor de hulphond

  Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor de hulphond.

  Per kilo ontvangt de stichting hulphonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij onze winkel in Eext. Je steunt niet alleen de opleiding van onze hulphonden, maar spaart ook nog eens het milieu.

  Waar kan ik doppen inleveren?

  Bij onze winkel in Eext kunt u de doppen inleveren. Dit kan op dezelfde plaats als waar u de lege flessen inlevert.


  Pittige groene asperges met ei

  Groene asperges zijn de afgelopen jaren echt een paasproduct geworden. Altijd rond Pasen komen namelijk de eerste groene asperges van het land. Voor ons genoeg reden om de knapperige en kruidig groente rondom het Paasfeest wat extra aandacht te geven. Daarnaast vinden we het ook gewoon superlekker en kijken we altijd uit naar het moment dat ze weer in de winkel liggen. Dit pittige groene asperge gerecht is heerlijk als bijgerecht voor de paasbrunch of het avondeten.

  Bijgerecht voor 4 personen

  Ingrediënten:

  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode Rawit pepers of 1 rode peper (ontzaad als je niet van al te pittig houdt)
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 2 el rietsuiker
  • 400 g groene asperges
  • 2 el kokosvlokken
  • 4 eieren
  • 2 bosuien

  Bereiden:

  1. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Snipper ondertussen de sjalot heel fijn. Fruit deze een minuut op hoog vuur aan en pers de knoflook boven de pan uit. Draai het vuur wat lager en bak nog een minuutje door.
  2. Snijd de rode peper(s) fijn en de cherrytomaatjes in vieren. Doe dit samen met de suiker en een scheut water bij de sjalot in de pan en bak 10-15 minuten op laag vuur.
  3. Grill ondertussen de asperges met een flinke scheut olie en zout. Voeg wanneer ze bruin beginnen te worden de kokosvlokken toe en bak nog één tot twee minuten door.
  4. Kook de eieren zes minuten (of langer voor een hardgekookt ei) en snijd de bosuien in ringen.
  5. Hussel de tomaten- rode pepersaus door de asperges en serveer ze met de in vieren gesneden eieren en bosui.

  Coöperatie ‘Onze Winkel’ Eext.

  De coöperatie heeft als doel de dorpswinkel voor Eext te behouden. Zij doet dit zonder winstoogmerk, met een reële exploitatie. De coöperatie is in april 2013 opgericht.  Inwoners uit Eext en omgeving kunnen lid worden van de coöperatie en/of participeren. lees meer ....

   


  Veel extra service bij onze winkel