Nasi zoals bij de marine




Ingrediënten:

500 gram rijst

200 gram schouderkarbonade

Zonnebloem olie

3 geklutste eieren

150 gram mager gerookte spek (reepjes)

150 gram magere ham (blokjes)

1 prei (in ringen gesneden)

2 grote uiten (niet te klein gesneden)

4 teentjes knoflook

1 lombok (Spaanse peper) of sambal oelek

Trassi

Zout

maggi


Bereiding:

Voor de reepjes eieren.

eieren in een kom te tikken. Met een garde klopt u de eieren . Daarna roerei in de pan om en om bakken en vervolgens in kleine reepjes snijden.

1.

Kook de rijst en laat het goed drogen.

2.

Verhit een beetje olie in de wok en bak het vlees licht bruin en schep het uit de olie, op een bord of schaal.

3.

Bak nu de reepjes gerookte spek (krokant) en deponeer het bij het vlees op een bord of schaal.

4.

Bak de gesneden uien in dezelfde olie en laat deze uitlekken.

5.

Laat 2 eetlepels olie inde wok en bak de knoflook, en een beetje Trassie op laag vuur en voeg de gedroogde rijst toe. (blijven roeren) Voeg peper / sambal en een beetje maggi toe.

6.

Voeg nu het vlees toe, met de uien en bak het geheel op een laag vuur.

7.

Meng nu de ham en de reepjes ei toe. Hierna de ringen prei toevoegen.

Alles op laag vuur goed doorroeren.

8.

Tijdens het bakken kun je maggi naar smaak toevoegen.  


Serveertip

Lekker met: kroepoek, met zuur (uitjes, augurk, atjar tjampoer), verse komkommer in smalle plakjes. Of met saté en pindasaus.

In plaats van reepjes omelet kan je ook een spiegeleitje bakken.

 

Eet smakelijk

Nasi Zoals Bij De Nationale Marine
Word – 22,3 KB 381 downloads