Kerstmarkt Eext 2023

We organiseren op zaterdag 16 december een knusse kerstmarkt bij Onze Winkel in Eext. 

Tegenwoordig lijken de markten een groot commercieel doel te hebben, maar de traditie van de kerstmarkt gaat veel verder dan dat. De Decembermarkten worden van oudsher gehouden om licht, warmte en vreugde naar de stad of een dorp te brengen tijdens de meest donkere dagen van het jaar. Iedere stad plaats heeft zijn bezoekers iets anders te bieden, want voornamelijk lokale kooplieden stalden hier hun koopwaar uit. Dit zorgde ervoor dat je lokale delicatessen kon proberen die op traditionele wijze gemaakt werden. De lokale bevolking gebruikte de kerstmarkt als ontmoetingsplek om gezamenlijk te eten en te drinken en om feest te vieren.

Het duurt niet lang meer of het einde van het jaar nadert alweer. De dagen worden al weer korter en de nachten langer. Met kaarslicht proberen we de duisternis stemmend te vervangen voor gezelligheid. De tijd met zijn speciale kleuren, tradities,  en geurige kerstgebak die de nadering van Kerstmis inluidt nadert al weer sneller dan we vaak denken.

De beste remedie tegen duisternis en kou aan het einde van het jaar: Een bezoek aan de kerstmarkt met glühwein of chocolademelk, een lekkere geroosterde braadworst en het warme licht van de kaarsen en kerstverlichting. Dus laten we naar de kerstmarkt gaan.

Mocht je interesse hebben in een kraampje, een leuk idee hebben of meer informatie willen, klik dan HIER of vul direct het digitale inschrijfformulier in 

We starten met de verkoop om 10.00 uur

Informatie voor standhouders

Zaterdag 16 december a.s. organiseert Onze winkel een kerstmarkt op de Stationsstraat, voor de winkel. De markt wordt georganiseerd om het dorp leefbaar te houden en is niet commercieel van opzet. 

Je hoeft geen ondernemer te zijn om een kraampje te huren.
Met zijn allen maken we er een hele gezellige kerstmarkt van. Wij zijn op zoek naar ondernemers/hobbyisten die hun waar aan de man willen brengen tijdens deze gezellige markt. Voor de spelregels ga naar reglement.

Verenigingen worden van harte uitgenodigd om deel te namen aan deze kerstmarkt. Klik HIER voor meer info voor verenigingen

We willen graag zoveel mogelijk verschillende kraampjes, eventueel in de winkel, maar vooral buiten op de Stationsstraat voor de winkel. 

Mocht je interesse hebben in een kraampje of een leuk idee hebben stuur dan een mailtje naar: onzewinkeleext@gmail.com. of ga direct naar het inschrijfformulier

Met zijn allen maken we er een hele gezellige kerstmarkt van !

Met vriendelijke groet,
Organisatie kerstmarkt Eext 2023 

Informatie voor verenigingen

Op zaterdag 16 december a.s. organiseert Onze winkel weer een kerstmarkt. Deze markt is niet commercieel van opzet. 

Verenigingen worden hierbij van harte uitgenodigd om aan deze markt deel te nemen. Zij betalen geen standplaatsgeld en krijgen 1 kraam aangeboden.  

De verenigingen kunnen goederen verkopen, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte kerstbakjes, maar ze kunnen ook een spelletje of een activiteit in/ bij de kraam doen, waar bezoekers dan een kleine vergoeding voor betalen. 

We willen graag zoveel mogelijk verschillende kraampjes (eventueel in de winkel) maar vooral buiten op de Stationsstraat voor de winkel. 

Mocht je interesse hebben in een kraampje of een leuk idee hebben, stuur dan een mailtje naar: info@onzewinkeleext.nl

Maar je kunt ook direct naar het inschrijfformulier gaan. Klik dan HIER.

Voor meer informatie klik HIER 

Met ons allen maken we er een hele gezellige kerstmarkt van!

Met vriendelijke groet,
Organisatie kerstmarkt Eext 2023 

Inschrijven

  • U kunt zich inschrijven d.m.v. inschrijfformulier via de site. klik HIER
  • Correspondentie vind veelal plaats via de mail.
  • Enig recht op een plaats wordt pas verkregen na een schriftelijke bevestiging van de organisatie. Inschrijving geeft niet automatisch recht op deelname.
  • Deelnemer is ieder die zich als zodanig heeft aangemeld en hierdoor van de organisatie een bevestiging voor een standplaats heeft gekregen.
  • Alleenrecht kan door ons niet worden gegeven, wij houden zoveel mogelijk rekening met een goede branche/plaats verdeling.
  • Inschrijving bij de KvK is niet noodzakelijk.
  Klik HIER voor digitale inschrijving

Kosten en voorwaarden

 1. Aanmelden/reserveren:
  aanmelding deelname via ons inschrijfformulier 
  vervolgens ontvangt u een bevestiging/factuur
  LET OP: Indien u reserveert via onze site, ontvangt u meteen een email voor ontvangst van uw aanvraag. Een definitieve bevestiging of u kunt staan, ontvangt u later.
 2. Betalingsvoorwaarden:
  Markt: Huur kraam € 30,-- (huren kraam is verplicht en is inclusief standplaatsgeld.)
 3. Toewijzing van uw standplaats gaat op aanwijzing van de organisatie
 4. Deelnemers dienen zich te houden aan het assortiment wat bevestigd is.
 5. Aansluiting water/stroom voor eigen rekening en op aanvraag.  
 6. Verenigingen betalen geen kraamhuur of standplaatsgelden.
 7. Het is niet toegestaan folders te verspreiden of reclame-uitingen te doen zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatie van de braderie. 

Inschrijving voor Verenigingen uit Eext

Verenigingen hoeven geen standplaatsgeld te betalen en krijgen 1 kraam gratis aangeboden door Onze winkel. Verenigingen mogen van alles verkopen behalve alcohoudende dranken. Over het verkoop van eten en drinken moeten wel even apparte afspraken gemaakt worden, zodat u niet een betalende standhouder in de weg zit. 

Lees reglement HIER

Voor opgave klik HIER

Opbouw -en afbouw tijden

 • U heeft u circa 1,5 uur voor en na het evenement de tijd om op- en af te bouwen. Hierbij wordt als richtlijn de openingstijd (10 uur) en de sluitingstijd (16.00 uur) aangehouden. 
 • Houd de doorgaande route zoveel mogelijk vrij van auto’s of zorg dat uw lostijd zo kort mogelijk is en houdt hierbij rekening met uw collega's.
 • Het is absoluut niet toegestaan om zonder toestemming voor afloop van de markt de kramen te ontruimen.
 • Uiterlijk een uur na afloop van de markt dient uw kraam leeg te zijn.

Standplaatsen

 • Voor het opbouwen meld u zich bij de organisatie en krijgt u ter plaatse een kraam/plaats toegewezen, overleg is mogelijk, maar beslissingen van de organisatie zijn bindend.
 • Het is niet toegestaan om plaatsen en/of kramen door te verkopen, verhuren of verpachten aan andere deelnemers.
 • Men verplicht zich de ingenomen standplaats te handhaven tot het einde van het de markt/evenement of tot het van te voren met de organisatie overeengekomen tijdstip.
 • Het is niet mogelijk uw auto achter de kraam te parkeren. Na het lossen bij uw kraam dient uw auto van de markt van het weg te zijn.
 • Inschrijvers zijn zelf aansprakelijk voor schade aan goederen of personen en dienen hiervoor een verzekering af te sluiten. Een ongeluk of beschadiging aan het eigendom aan/of met derden dient u te melden bij de organisatie. U dient te allen tijde de aanwijzingen van de organisatie of overheidsdiensten op te volgen. Elke deelnemende partij wordt geacht zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn of haar goede doen en laten. Het niet houden aan de voorwaarden of voorschriften geeft de organisatie het recht zonder verdere uitleg van reden de deelnemer te weigeren of te verwijderen van de markt.
 • Indien blijkt dat er zich voor een evenement te weinig deelnemers hebben aangemeld kan de organisatie besluiten het desbetreffende evenement af te gelasten. 
 • Inschrijvers hebben nooit recht op een bepaalde standplaats. De organisatie bepaalt waar u ingedeeld wordt en behoudt het recht om op het laatste moment, wanneer de omstandigheden dit eisen, uw standplaats te wijzigen.
 • De inschrijver verplicht zich de standplaats weer geheel schoon achter te laten. 
 • Verkoop van alcoholische drank en eten en drinken voor directe consumptie, is niet toegestaan, tenzij je goedkeuring van de organisatie hebt verkregen. 
 • Stroomaansluiting en/of watertappunt is beperkt aanwezig (indien nodig graag aangeven bij inschrijving).

Aansprakelijkheid en verzekeringen

 • De organisatie kan niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk worden gesteld voor vermissing en/of schade in welke vorm dan ook.
 • Als deelnemer dient u in het bezit te zijn van een WA verzekering.
 • Schade toegebracht aan in huur gekregen kramen komen voor rekening van de huurder / gebruiker.

Omschrijving aanbod koopwaar en handel

 • Op het inschrijfformulier dient een duidelijke omschrijving te worden gegeven van het aanbod van de koopwaar en handel.
 • Het afwijken van het omschreven aanbod kan leiden tot de verplichting van gehele of gedeeltelijke ontruiming van de standplaats.
 • Verkoop van alcoholische drank of het verkopen van eten en drinken voor directe consumptie, is niet toegestaan, tenzij je goedkeuring van de organisatie hebt verkregen. 
 • In het belang van de markt vragen wij om uw aanbod zo mooi mogelijk te presenteren! Geef uw kraam een eigen opvallende uitstraling. Een gezellig ogende kraam doet ook de marktbezoeker naar uw kraam lokken! 

Regelement Kerstmarkt 2023

1) De stand inrichten kan op zaterdag 16 december 2023 van 8.30 uur tot 10.00 uur. U kunt voor het laden en lossen kortstondig parkeren voor Onze winkel of ter hoogte van uw kraam op de Stationsstraat. Nadien dient u uw voertuig wel te verplaatsen naar nabijgelegen parkeerplaatsen. De markt vindt plaats van 10.00 uur t/m 16.00 uur.

2)Voor het opbouwen meld u zich bij de organisatie en krijgt u ter plaatse een kraam/plaats toegewezen, overleg is mogelijk, maar beslissingen van de organisatie zijn bindend.

3)Het is niet toegestaan om plaatsen en/of kramen door te verkopen, verhuren of verpachten aan andere deelnemers.

4)Men verplicht zich de ingenomen standplaats te handhaven tot het einde van het de markt/evenement of tot het van te voren met de organisatie overeengekomen tijdstip.

5)Het is niet mogelijk uw auto achter de kraam te parkeren. Na het lossen bij uw kraam dient uw auto van de markt van het weg te zijn.

6)Een kraam is 4 X 1 meter en 233 hoog. U kunt ook een halve kraam huren. De kramen zijn niet voorzien van stroom. Op verzoek zijn hier afspraken over te maken.

7)Voor de aankleding van uw stand (inclusief tafelkleed) dient u zelf te zorgen.

8)De standhouders zijn verantwoordelijk om de stand waarvan men gebruik gemaakt heeft netjes en volledig schoon achter te laten. Hieronder verstaan wij dat u de gebruikte marktkramen en tafels schoon maakt en het afval in de vuilniszak doet. U dient de kraam voor 17.00 uur te hebben opgeruimd. De weg wordt dan weer vrij gegeven voor het verkeer.

9)Inschrijvers zijn zelf aansprakelijk voor schade aan goederen of personen en dienen hiervoor een verzekering af te sluiten. Een ongeluk of beschadiging aan het eigendom aan/of met derden dient u te melden bij de organisatie.

10)U dient te allen tijde de aanwijzingen van de organisatie of overheidsdiensten op te volgen. Elke deelnemende partij wordt geacht zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn of haar goede doen en laten. Het niet houden aan de voorwaarden of voorschriften geeft de organisatie het recht zonder verdere uitleg van reden de deelnemer te weigeren of te verwijderen van de markt.

11) In geval van overmacht of een tekort aan inschrijvingen van standhouders heeft "onze winkel Eext" steeds het recht de markt te annuleren. 

12) Het aantal standplaatsen op deze kerstmarkt is beperkt. Indien het aantal beschikbare plaatsen vol is, kan uw inschrijving geweigerd worden.

13) Inschrijvers hebben nooit recht op een bepaalde standplaats. De organisatie bepaalt waar u ingedeeld wordt en behoudt het recht om op het laatste moment, wanneer de omstandigheden dit eisen, uw standplaats te wijzigen.

14) Stroomaansluiting en/of watertappunt is beperkt aanwezig (indien nodig graag aangeven bij inschrijving).

15) Alle soorten artisanale spullen mogen te koop aangeboden worden, met uitzondering van ter plaatse te consumeren alcoholhoudende drank. 

16)Het verkopen van eten en drinken dat direct geconsumeerd kan worden is niet toegestaan, tenzij hier afspraken over zijn gemaakt met de organisatie. 

17) De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijke ongevallen of schade en of gevolgschade. Voor bijkomende vragen kunt u steeds terecht bij de organisatoren via mail: info@onzewinkeleext.nl

18) Als deelnemer dient u in het bezit te zijn van een WA verzekering.

19) Schade toegebracht aan in huur gekregen kramen komen voor rekening van de huurder / gebruiker.

Diversen

 • Aanwijzingen van de organisatie, politie, brandweer of hulpverlening dienen ten alle tijden stipt te worden opgevolgd.
 • Deelnemers dienen na afloop al hun afval te verzamelen, op te ruimen en af te voeren.
 • De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade aan personen of goederen. U neemt deel aan de markt op eigen risico.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor enigerlei schade of letsel van deelnemers en bezoekers, tenzij er sprake is van aantoonbare opzet of grove schuld aan de kant van de organisatie.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor schade geleden door deelnemers als gevolg van vertragingen, mechanische pech, weersomstandigheden, natuurinvloeden, stakingen, ziekte of welke overmachtsituatie ook.
 • Daar waar niet in de voorwaarden is voorzien, beslist de organisatie

Informatie voor bezoekers

De kerstmarkt van Eext is een kleine knusse markt. Voor Coronatijd hadden we een markt met ongeveer 20 a 25 kramen. De markt was een markt in zogenaamde Dickensstijl. In Coronatijd hebben we een kleine minikerstmarkt met 2 a 3 kramen buiten, en 4 a 5 kramen binnen georganiseerd. We gaan dit jaar proberen de markt iets groter op te zetten. We stellen een stijl of thema niet verplicht en geven ruimte aan verenigingen om in of rond hun kraam activiteiten te organiseren of zelfgemaakte producten te verkopen. 

Daarnaast zullen we het pleintje voor de winkel feestelijk aankleden en zorgen voor voldoende “lekkers” om het feestje te vieren. Ook de kinderen zullen niet vergeten worden. Standhouders hebben uiteraard leuke kerstcadeautjes, kerststukken, en vooral veel artikelen die te maken hebben met kerst en oud en nieuw. Daarnaast zal Onze winkel zorgen voor een natje en een droogje. Alle reden dus voor een bezoekje aan de kerstmarkt van Eext op zaterdag 16 december as

Waar wordt de markt gehouden?

De markt wordt voor Onze Winkel aan de Stationsstraat te Eext gehouden. 

Hoe laat begint de markt ?

De aanvang van de markt is 10.00 uur. De sluiting is om 16.00 uur. 

Standhouders kunnen vanaf 08.30 uur hun kramen inrichten.