Bloemenmarkt Eext

(jubileum) Voorjaarsmarkt op zaterdag 13 mei 

De bloemenmarkt van Eext is een kleine knusse voorjaarsbloemenmarkt. Vanaf 2022 organiseren we de bloemenmarkt op een zaterdag in mei rond IJsheiligen. Dit jaar dus 13 mei. De volgende dag,14 mei, is het Moederdag. In mei van dit jaar bestaat Onze winkel 10 jaar. Dit jubileum gaan we vieren tijdens de Bloemenmarkt op 13 mei as. We gaan daarom een iets grotere markt organiseren dan afgelopen jaren.

Aan bloemen, planten stekjes etc. zal het niet ontbreken. Maar er zijn ook demonstraties van houtdraaien en het schilderen van Fries aardewerk en diverse nevenactiviteiten. 

Samengevat: demonstraties, live muziek, kinderspelen, fraaie lokale marktkramen met diverse artisanale goederen en veel lekkers, zullen zorgen voor een verrassent en gezellig dagje uit voor alle leeftijden.

De bekende draaiorgelspeler; Joris ten Have, bekend van radio en televisie en een graag geziene gast in o.a. Zuidlaren, Delfzijl, Haren, Emmen en in de binnenstad van Groningen zal het jubileumfeest van Onze winkel op 13 mei opvrolijken met de klanken van zijn draaiorgel "de kleine blauwe". 

De invulling van markt is dit jaar diverser. Zo geven we ook ruimte aan mensen die ambachten demonstreren etc. en mogen er ook andere goederen verkocht worden dan alleen bloemen en planten.

 Daarnaast zullen we het pleintje voor de winkel feestelijk aankleden en zorgen voor voldoende “lekkers” om het feestje te vieren. Ook de kinderen zullen niet vergeten worden. Er zal o.a. een draaimolentje en een poffertskraam aanwezig zijn.

De jeugdige bezoeker heeft keuze uit 16  figuren om een ritje op of in te maken. Deze draaimolen is geschikt voor 16 kinderen tussen de 1 en 10 jaar oud. Vindt u uw kind nog te jong om alleen mee te draaien of vindt uw kind het wel erg spannend? Geen probleem, u mag uw kind altijd begeleiden! De poffertjeskraam is ook vanaf 10.30 uur geopend 

Standhouders hebben uiteraard planten, stekjes en vooral veel artikelen die te maken hebben met het voorjaar. Daarnaast zal Onze winkel Eext zorgen voor een natje en een droogje. Alle reden dus voor een bezoekje aan de bloemenmarkt van Eext op zaterdag 13 mei as. 

Klik HIER voor meer informatie over viering jubileum Onze winkel te Eext.

Klik HIER voor meer informatie over nevenactiviteiten. 


Standhouders

Onderstaand een voorlopige namenlijst van de standhouders. Als u op de naam van de standhouder klikt gaat u naar de website. 


Dagindeling

Zodra de dagindeling en programma bekend is zullen wij u hier informeren. (onderstaand concept programma) 

08.30 uur Inrichten kramen door standhouders etc.

10.00 uur Opening Bloemenmarkt Eext

10.30 uur Opening Draaimolen

10.30 uur Opening poffertjeskraam

16.00 uur Sluiting Bloemenmarkt Eext

18.00 uur Stationsstraat weer vrij voor openbaar verkeer.