Bloemenmarkt Eext

(jubileum) Voorjaarsmarkt op zaterdag 13 mei 

De bloemenmarkt van Eext is een kleine knusse voorjaarsbloemenmarkt. In 2018 en 2019 is de markt steeds georganiseerd op palmzaterdag, de start van het voorjaar. Maar voor veel mensen was deze periode nog te koud om hun tuinplanten te kopen.

  We zijn het daarom iets later in het voorjaar gaan doen. In 2020 en 2021 kon de markt niet door doorgaan i.v.m. Covid maatregelen. Vanaf 2022 organiseren we de bloemenmarkt op een zaterdag in mei rond IJsheiligen. Dit jaar dus 13 mei. De volgende dag,14 mei, is het Moederdag. In mei van dit jaar bestaat Onze winkel 10 jaar. Dit jubileum gaan we vieren tijdens de Bloemenmarkt op 13 mei as. We gaan daarom een iets grotere markt, dan afgelopen jaren.

We proberen de invulling van markt ook diverser te maken. Zo geven we ook ruimte aan mensen die ambachten demonstreren etc. en mogen er ook andere goederen verkocht worden dan alleen bloemen en planten.

 Daarnaast zullen we het pleintje voor de winkel feestelijk aankleden en zorgen voor voldoende “lekkers” om het feestje te vieren. Ook de kinderen zullen niet vergeten worden. Er zal o.a. een draaimolentje en een poffertskraam aanwezig zijn.

De jeugdige bezoeker heeft keuze uit 16  figuren om een ritje op of in te maken. Deze draaimolen is geschikt voor 16 kinderen tussen de 1 en 10 jaar oud. Vindt u uw kind nog te jong om alleen mee te draaien of vindt uw kind het wel erg spannend? Geen probleem, u mag uw kind altijd begeleiden! De poffertjeskraam is ook vanaf 10.30 uur geopend 

De bekende draaiorgelspeler; Joris ten Have, bekend van radio en televisie en een graag geziene gast in o.a. Zuidlaren, Delfzijl, Haren, Emmen en in de binnenstad van Groningen zal het jubileumfeest van Onze winkel op 13 mei opvrolijken met de klanken van zijn draaiorgel "de kleine blauwe". 

Standhouders hebben uiteraard planten, stekjes en vooral veel artikelen die te maken hebben met het voorjaar. Daarnaast zal Onze winkel Eext zorgen voor de een natje en een droogje. Alle reden dus voor een bezoekje aan de bloemenmarkt van Eext op zaterdag 13 mei as. 

Klik HIER voor meer informatie over viering jubileum Onze winkel te Eext.

Klik HIER voor meer informatie over nevenactiviteiten. 


Standhouders

Zodra de standhouders bekend zijn, zullen wij onderstaand een namenlijst publiceren. 


Dagindeling

Zodra de dagindeling en programma bekend is zullen wij u hier informeren. (onderstaand concept programma) 

08.30 uur Inrichten kramen door standhouders etc.

10.00 uur Opening Bloemenmarkt Eext

10.30 uur Opening Draaimolen

10.30 uur Opening poffertjeskraam

16.00 uur Sluiting Bloemenmarkt Eext

                 Opruimen

18.00 uur Stationsstraat weer vrij voor openbaar verkeer.