Attracties tijdens de bloemenmarkt

Draaiorgel bespeelt door orgelman Joris ten Have

De bekende draaiorgelspeler; Joris ten Have, bekend van radio en televisie en een graag geziene gast in o.a. Zuidlaren, Delfzijl, Haren, Emmen en in de binnenstad van Groningen zal het jubileumfeest van Onze winkel op 13 mei opvrolijken met de klanken van zijn draaiorgel "de kleine blauwe". 

Over Joris

Joris ten Have is geboren op 4 juni 1994 te Zelhem (Provincie Gelderland) en is vanaf zijn 3e jaar ”verslingerd” geraakt aan draaiorgels. Als klein jochie voorop de fiets bij zijn opa kwam ik in aanraking met het draaiorgel Crescendo in Doetinchem. Toen wist hij al dat hij later orgelman wilde worden! Nadat hij met zijn ouders verhuisden naar Zuidlaren liep hij in zijn jeugdjaren mee met draaiorgel de Dulciaan en de Piccolo van Guus Diekstra in Groningen. Toen hij wat ouder werd ging hij mee met de enige echte Amsterdamse orgelman Ruud Brienen in de Jordaan te Amsterdam en later ging hij met draaiorgelvriend Erik Mertens met zijn draaiorgel in Zwolle draaien. Joris speel met zijn draaiorgels in diverse steden, zo is hij geregeld te horen en te zien in Zuidlaren, Delfzijl, Haren, Emmen en in de stad Groningen en in vele plaatsen in de buurt voor diverse feesten en partijen.

Joris is bekend van radio en tv en staat ik regelmatig in de krant, zowel regionaal als landelijk. Hij is ook al vijf jaar wekelijks te horen op Q-Music met het spel “Hoor is, daar is Joris!” waarbij luisteraars moeten raden welk top-40 hit er op het draaiorgel gespeeld wordt en dan kans maken op het Q-Music verrassingspakket!

Kleine Blauwe

Op 13 mei as zal Joris het draaiorgel "de kleine blauwe" bespelen.

Het kleine draaiorgel de “kleine Blauwe” is een 26 toets midi-gestuurd handdraaiorgel en is geschikt om zowel binnen als buitenshuis op te treden. Het mogelijk om bij dit orgel het heuse ”orgeldraaidiploma” te behalen, maar daarvoor moet uiteraard wel eerst zorgvuldig aan het orgelwiel gedraaid worden!

Dit orgel heeft een prachtige klank en klinkt voor zijn kleine omvang erg volwassen. Doordat dit orgel beschikt over een midi systeem (de ‘muziekboeken’ leest dit orgel digitaal, de rest van het orgel werkt nog net zoals vroeger) kan bijna elk nummer op dit orgel gespeeld worden. Bij het orgel zitten ruim 150 liedjes variërend van traditionele nummers zoals aan de Amsterdamse grachten maar ook de modernste hits van Afrojack ontbreken niet! 

Het front is prachtig geschilderd en het orgel staat op een ouderwetse driewieler waardoor het authentiek oogt. Met een orgelman in outfit is dit een mooie publiekstrekker voor de bloemenmarkt van Eext.