Netflix snacks 



Het zijn gekke tijden. Een hoop van ons werken thuis en zullen daardoor geen reistijd meer hebben en anderen kunnen jammer genoeg helemaal niet meer werken of zijn gedwongen minder te werken. Hoe vervelend de situatie ook is, we hebben meer vrije tijd. Hoe heerlijk is het om deze tijd deels te kunnen besteden aan onze lieftallige partner Netflix? Door de sociale isolatie zijn er heel veel nieuwe series en afleveringen eerder gelanceerd. En als we ons huis toch verbouwen tot privé bioscoop, hoort er tijdens het kijken van je favoriete serie ook iets lekkers bij! Laten we dit alleen iets slimmer aanpakken nu we allemaal nóg minder bewegen. Hieronder hebben wij voor jou heerlijke gezonde Netflix snacks bedacht!

Gezonde snacks

tijdens je favo Netflix series of films

Fruitsalades

Volgens het voedingscentrum is het advies om minimaal 2 porties (200 gram) fruit per dag te eten. Fruit bevat veel voedingsvezels, vitamines en mineralen. Bij je eigen fruitsalade kan je zelf kiezen welke soorten fruit je mixt. Wil je minder koolhydraten? Kies dan voor de fruitsoorten: blauwe bessen, bramen, frambozen, aardbeien, citroen, grapefruit en sinaasappel.

Groenten met dipsaus

Van groenten kun je bijna niet teveel eten. Groenten zijn laag in calorieën en het is ook nog eens hartstikke lekker om te dippen in pesto, knoflooksaus (op yoghurtbasis), heksenkaas, magere smeerkaas, hummus of Hüttenkäse met lekkere kruiden. Pak wat wortels, plakjes komkommer en/of reepjes paprika en dippen maar. Probeer de dipsaus te beperken tot 1 eetlepel per keer.

Geroosterde kikkererwten

Maak zelf je eigen borrelnootjes met kikkererwten. Haal een potje kikkererwten, laat deze uitlekken, marineer de kikkererwten met olijfolie en kruiden naar keuze (lekker met knoflookpoeder en paprikapoeder of maak ze zoeter door kaneel te gebruiken) en laat ze in 25 minuten knapperig bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Schep halverwege de kikkererwten even om. Zie zo: een heerlijke eiwitrijke snack!

IJskoffie

Je hebt hier wel een blender voor nodig! Doe zwarte koffie, (plantaardige) melk en ijsklontjes in de blender. Voeg hier vanille eiwitpoeder en cacao aan toe en mixen maar. Wacht totdat alle ijsklontjes helemaal fijn zijn gemalen en je kunt genieten van je eigen gemaakte ijskoffie!

Tip voor een uitzondering: het is ook lekker met Oreo koekjes, Bastognekoeken of chocola naar keuze erdoor heen…

Popcorn

Je maakt je eigen popcorn eenvoudig en snel! Je verhit olie in een pan op hoog vuur en wacht tot deze goed is opgewarmd. Voeg daarna de maïs toe en doe de deksel er op. Wanneer je de popcorn niet meer hoort poffen kan je het vuur uitzetten. Let op! Haal niet meteen de deksel er af, ze kunnen nog steeds poffen. Als je de popcorn hartig wil kun je zelf lekkere kruiden of zout toe dienen. Heb je zin in zoet? Verwarm dan pure chocola en giet deze over de verse popcorn. Extra tip: je kan ook nog walnoten toevoegen!

Zelfgemaakte tortilla chips

Je maakt heel gemakkelijk je verantwoorde tortilla chips zelf door een wrap in driehoekjes te snijden, er wat olijfolie over te sprenkelen, er lekkere kruiden op te strooien en in 10 tot 12 minuten te bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Lekker met paprikapoeder of strooi er een beetje geraspte kaas overheen.

Hollandse hapjes

Maak snelle Hollandse hapjes. Bijvoorbeeld rolletjes ham of kipfilet met augurk, een schaaltje olijven of een klein kaasplankje.




Hollandse Borrelplank




De Hollandse borrelplank bevat allerlei lekkers uit Nederland. Van leverworst tot makreelpaté en van Hollandse aardbeien tot blokjes komijnekaas. 

- PLAKJES OSSENWORST, LEVERWORST EN GRILLWORST

Serveer met mosterd, mierikswortelmayonaise en truffelmayonaise om in te dippen.

- BLOKJES KAAS

Kies voor een lekkere Hollandse oude brokkelkaas, komijnekaas of misschien zelfs blokjes geitenkaas. (natuurlijk met een bakje mosterd)

- AMSTERDAMS TAFELZUUR

Mini-augurkjes, Amsterdamse uitjes en zilveruitjes.

- GEHAKTBALLETJES

Meng 300 gram half-om-halfgehakt met een ei, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel worcestershiresaus, een versnipperd sjalotje en een handje panko en draai er balletjes van. Braad de balletjes in een eetlepel roomboter even aan en laat daarna op laag vuur een kwartiertje sudderen met de deksel op de pan. Serveer met mosterd.

- MAKREELPATÉ

Meng 150 gram gerookte makreel met 2 eetlepels crème fraîche, een halve versnipperde rode ui, een eetlepel kappertjes en een beetje peper en zout en je hebt een waanzinnig lekker makreelpaté. Lekker op een toastje of plakje brood.

- GEVULDE EITJES

zie recept hier

Naast deze heerlijke hapjes kun je natuurlijk ook nog het een en ander toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan warme hapjes zoals bitterballen.  Ook kun je de plank versieren met Hollands fruit. Aardbeien, stukjes appel en sinaasappel is ook erg lekker als afwisseling.


Zelf gemaakte hapjes voor op de borrelplank