Herfst


Algemene informatie

Het is weer herfst. De R is weer in de maand. Heb jij al zin in pompoen, noten en appeltaart? De zwemkleding gaat weer in de kast en de dikke truien gaan weer aan. Toch is het ook in de herfst van belang om op je voeding én gewicht te letten.  De herfstgroente bij uitstek is natuurlijk de pompoen. Verwerk hem in een stoofschotel of ovenschotel. Of maak een een smoothie van pompoen. Befaamd is natuurlijk pompoensoep, maar die kan ook anders! Heb je hem al eens geproefd met ham en chorizo of met appel?

Noten

Wie herfst zegt, zegt ook noten. Die zijn niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens rijk aan ijzer, vezels en vitamine E en B. Het nadeel is alleen dat ze erg calorierijk zijn, een handje levert al gauw 160 kilocalorieën. Koop daarom eens ongepelde noten. Het pellen is best nog wel een werkje, dus eet je niet gauw te veel.

Appels en peren

De nazomer en het begin van de herfst is dé tijd in Nederland om appels en peren te oogsten. Haal jij ze bij de groenteboer of misschien wel uit eigen tuin? Lekker tussendoor uit het knuistje. Zin in een traktatie? Pof appels dan eenvoudig in de oven met kaneel. Net zo heerlijk als appeltaart, maar dan zonder al die hinderlijke calorieën.

herfst gerechten